Peste 100 de locuri de muncă vacante în Teleorman

Potrivit statisticilor întocmite de AJOFM Teleorman, oferta locurilor de muncă vacante pentru această perioadă a înregistrat o uşoară creştere a numărului de posturi vacante. Oferta cuprinde nu mai puţin de 120 de posturi vacante.
Cele mai multe dintre ele având adresabilitate în rândul persoanelor cu studii medii, profesionale, lucrătorilor comerciali, ori muncitorilor necalificaţi, în domeniul industrial, al confecţiilor, salubrizare, etc.
Aşadar, peste 40 de posturi se adresează muncitorilor necalificaţi, iar aproximativ 30 de posturi sunt pentru cei care doresc să lucreze în meseria de confecţioner asamblor articole textile. Celelalte posturi sunt de operatori maşini unelte semiautomate şi automate (15), lucrători pentru salubrizare căi publice, strungar universal, magaziner, lăcătuş mecanic, frezor, lucrător comercial.
Din punct de vedere al ofertei locurilor de muncă, Teleormanul se află undeva pe la mijlocul clasamentului, comparativ cu celelalte judeţe.
Astfel că, pentru această perioadă, în topul regiunilor cu cele mai multe locuri de muncă sunt Bucureştiul cu 1617 posturi, Clujul cu 1465 posturi şi Prahova cu 612 posturi. În schimb, la polul opus, judeţele cu cel mai mic număr de locuri de muncă vacante pentru această perioadă sunt: Mehedinţi (26) posturi, Caraş Severin (16) posturi şi Dolj cu numai un singur loc de muncă vacant, cu acte în regulă.

M.M.