Peste 100 de amenzi în valoare de 18.500 lei, aplicate de poliţişti, în weekend

Cele mai multe amenzi aplicate de poliţişti la sfârşitul săptămânii trecute au fost pentru depăşirea vitezei legale de deplasare. Astfel, din totalul de 108 sancţiuni contravenţionale, 75 au fost aplicate vitezomanilor. Alţi trei şoferi s-au ales cu permisele reţinute şi în alte trei situaţii poliţiştii au reţinut certificatele de înmatriculare.
De asemenea, au fost întocmite dosare penale pe numele a cinci persoane, pentru comiterea de infracţiuni prevăzute de Codul Rutier.
La Videle, poliţiştii l-au identificat pe Dănuţ P., de 19 ani, din localitate, care a condus un autoturism pe o stradă din oraş, fără a poseda permis de conducere.
Nici C. Daniel, de 40 ani, din aceeaşi localitate, n-a scăpat de filtrele poliţiştilor şi a fost depistat la volanul unui autoturism, sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În alt caz, la Botoroaga, poliţiştii rutieri l-au depistat pe D.J. 503, în comună, pe T. Florin, de 20 ani, din comuna Frăsinet, care conducea un moped neînregistrat, fără să posede permis de conducere.
În aceeaşi situaţie au fost identificaţi, în comuna Cervenia, pe DJ 506, B. Adrian, de 22 ani şi B. Cătălin, de 19 ani, ambii din comuna Ştorobăneasa, care circulau cu mopede fără a deţine permise de conducere. Cel de-al doilea suspect se afla pe un moped neînregistrat.
Dosarele penale vor fi soluţionate prin Parchet.

M. MEILĂ