Pesedist despre alocații

Senatorul social democrat de Teleorman, Dănuț Cristescu, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, afirmă astăzi că social democrații au votat în perioada în care erau la putere o lege a dublării alocațiilor, lege care a fost și promulgată de președintele țării, Klaus Werner Iohannis. Apoi, când au venit liberalii la putere, au neglijat dublarea alocațiilor și au promis că anul acesta alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%. Acum, susține Dănuț Cristescu, liberalii amână creșterea alocațiilor pentru anul următor, respectiv în 2022. În ciuda faptului că alocațiile pentru copii, chiar și mărite, ajută foarte puțin pe părinți, aceste alocații erau bune.

Acesta este încă un motiv, susține Dănuț Cristescu, pentru care social democrații vor depune o moțiune de cenzură în jurul datei de 25 iunie anul acesta. Partidele din opoziție au dreptul de a depune o moțiune de cenzură o singură dată pe perioada unei sesiuni parlamentare. Pentru a trece moțiunea însă, social democrații ar avea nevoie de mininm 233 de vorturi în Parlament, dar în momentul acesta PSD-ul nu numără atâția parlamentari, dar caută aliați în celelalte formațiuni politice și este posibil să găsească aliați la USR, la AUR și poate chiar și printre liberali, fiindcă și printre aceștia sunt nemulțumiți. Pesediștii nu uită că ei au căzut de la putere în urma unei moțiuni de cenzură și au speranța că această moțiune de cenzură să îi ajute să revină la putere, acesta fiind scopul oricărui partid politic. Înainte de moțiunea de cenzură, parlamentarii PSD vor depune un proiect de lege prin care Guvernul să fie obligat să majoreze de îndată alocaţiile la nivelul adoptat în 2020.

”Dacă nu vrea de bună voie, Guvernul Cîţu trebuie obligat să majoreze alocaţiile copiilor. Înainte de alegeri, Cîţu şi Orban au promis că vor eşalona în 5 tranşe dublarea alocaţiilor adoptată de PSD. Acum anunţă că anulează tranşele 3 şi 4, adică adio majorări de la 1 iulie 2021 şi 1 ianuarie 2022.

În următoarele zile, PSD va depune, în Parlament, un proiect de lege prin care Guvernul să fie obligat să majoreze de îndată alocaţiile la nivelul adoptat în 2020. Nu au 2 miliarde de lei pentru alocaţii, nu au bani pentru copii şi nici pentru pensionari, dar au bani pentru firmele lor de casă. Să nu uităm că alocă, prin PNRR, 600 de milioane de EURO, direct, fără niciun criteriu de atribuire, unei companii – sponsor al PNL. Guvernul ”Atât s-a putut” n-are copii, n-are bunici, n-are bani, n-are nimic pentru români. Totul doar pentru PNL-USR-UDMR şi ai lor!”, a declarat Dănuț Cristescu.

Ioan DUMITRESCU

Lasă un răspuns