Percheziţii în Teleorman, la apropiaţii clanului Cămătarilor

Se pare că nu trece nicio lună fără ca poliţiştii bucuresteni să nu “viziteze” judeţul nostru, percheziţiile efectuate de oamenii legii vizând domicilii ale persoanelor suspectate de diferite infracţiuni.
Cea mai recentă astfel de acţiune a poliţiştilor bucureşteni în Teleorman a avut loc ieri, vizaţi fiind apropiaţi ai clanului Cămătarilor implicaţi într-un caz de înşelăciune şi evaziune de un milion de euro. La acţiune au participat şi angajaţi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor si Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul IPJ Teleorman.
Percheziţiile, zece la număr, au fost demarate atât în judeţul nostru cât şi în Bucureşti, Prahova şi Maramureş.
Cele şase persoane cercetate cu această ocazie sunt suspectate de înşelăciune şi evaziune fiscală şi ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.
Victime ale membrilor grupării ar fi căzut mai multe persoane cu posibilităţi materiale reduse, pe numele cărora ar fi fost preluate fictiv societăţi comerciale care anterior avuseseră activitate economico-financiară, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.
După trecerea societăţilor pe numele intermediarilor, membri grupului infracţional ar fi cumpărat mărfuri în cantităţi mari pe care le-ar fi achitat folosind instrumente de plată fără acoperire. Astfel au fost înşelate mai multe societăţi comerciale cu peste 750.000 euro.
Potrivit oamenilor legii din Bucureşti, după comiterea înşelăciunilor, marfa cumpărată ar fi fost transportată în mai multe localităţi de către membri grupului, unde era revândută fără documente justificative.
Astfel, s-ar fi produs un prejudiciu în valoare de peste 250.000 euro, motiv pentru care cercetările în acest caz au fost extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti, poliţiştii de la investigarea fraudelor pun în executare şase mandate de aducere în urma celor zece percheziţii domiciliare din Teleorman, Bucureşti, Prahova şi Maramureş. Urmează ca persoanele vizate să fie audiate.

M. MEILĂ