Pentru abaterile comise pe şoselele din Alexandria, şoferii vor primi amenzile acasă

Nu puţini sunt conducătorii auto care întorc pe linie continuă, parchează maşinile în locuri nepermise sau săvârşesc alte asemenea nereguli pe şoselele alexăndrene, siguri fiind că nu vor primi nicio sancţiune doar pentru că prin preajmă nu s-a aflat niciun echipaj de poliţie care să constate infracţiunea. Aceştia ar trebui să ştie că odată cu instalarea sistemului de supraveghere video în capitala de judeţ, se pot trezi acasă cu amenzi de circulaţie trimise prin poştă. Dacă se gândesc să se eschiveze de la achitarea acestora, conducătorii auto ar mai trebuie să ştie că vor fi nevoiţi să scoată banii din buzunar pentru neregulile săvârşite pe şoselele alexăndrene, acestea fiind surprinse de camerele de supraveghere şi fotografiate. Şi cum Centrul de comandă şi control ce gestionează şi operează sistemul de supraveghere video din Alexandria colaborează cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman, implicit cu Serviciul Rutier, fotografiile cu abaterile surprinse în trafic vor ajunge Poliţia Rutieră care nu va întârzia să trimită amenzile la domiciliile şoferilor.
Despre toate acestea a vorbit săptămâna trecută primarul Victor Drăguşin, în cadrul unei conferinţe de presă, când a ţinut să-i atenţioneze în mod expres pe şoferii care ies din parcarea de la supermarketul de pe şoseaua Bucureşti la ieşirea din Alexandria, care au obligaţia să folosească sensul giratoriu înainte de a intra pe drumul european care duce spre capitală.
În total, în Alexandria sunt amplasate 46 de camere video, instalate în locaţii de interes public, în zona grădiniţelor, şcolilor, liceelor, pieţelor, spitalelor, în zona centrală pietonală şi în intersecţiile aglomerate.

M. MEILĂ