Partid de televizor

Dacă unele formațiuni politice au apărut ca urmare a unor nostalgii politice, urmași ai vechilor partide, altele au apărut în stradă, ca urmare a unor nemulțumiri, iar mai nou apare o formațiune politică de televizor. Poate cel mai contestatar post de televiziune al actualei puteri, postul de televiziune Realitatea TV, aparținând patronului Cosmin Gușă, s-a hotărât să își deschidă și un partid, care să aibă candidați atât la alegerile europarlamentare, cât și la alegerile prezidențiale de la iarnă. Dacă domnul Gușă va fi candidatul de la iarnă la alegerile prezidențiale, sau partidul Realitatea va susține un alt candidat, vom vedea la iarnă. Ce ideologie va avea respectivul partid, nu se știe încă, dar cu siguranță că va de centru-… Până atunci să vedem ce scor va obține la alegerile pentru Parlamentul European.

Pe data de 21 octombrie 2018 Partidul Realitatea se lăuda cu 21.000 de cereri de înscriere în respectiva formațiune politică. Patronul postului de televiziune Realitatea le-a mulțumit celor care doresc să se înscrie în partidul său, amintind că ”vom publica periodic informații legate de activitatea noastră în zonă.” Cosmin Gușă le mulțumește celor care îl susțin, militanților partidului Realitatea, celor care se înscriu în grupurile de initiativă, celor care sunt deja membri de partid, celor care critică actuala putere. Cum se va simți Cosmin Gușă, în cazul în care vreodată partidul său va ajunge la putere, și va fi criticat de presă, rămâne de văzut. Până una-alta, partidul lui Gușă se chinuie în durerile facerii. Cosmin Gușă afirmă că va organiza cinci departamente de activitate care vor fi manageriate de către una sau mai multe persone. Respectivele departamente vor funcționa sub forma unor forumuri de dezbateri, identificarea de probleme, promovarea de idei și soluții. S-au gândit astfel la mass media, la economie, la învățământ, la sănătate, la sport.

Și în Teleorman se duc deja lupte pentru constituirea unor grupuri de initiativă, iar cel mai greu este racolarea unor personalități cât de cât marcante, care să atragă adepți, și care să fie în stare să configureze organizații locale, cu lideri și cu membri, simpatizanți și adepți. În general se caută personalități care s-au remarcat pe la alte partide politice, dar și oameni care până acum nu au făcut politică, ci doar din când s-au dus (dacă s-au dus) la votare.

Ioan DUMITRESCU