Parteneriat de cooperare în educația școlară KA2 ERASMUS+, prima întâlnire transnațională
În localitatea Bursa din Turcia s-a desfășurat prima întâlnire transnațională (Kick-off Meeting) din cadrul parteneriatului de cooperare în educația școlară KA2 ERASMUS+ cu titlul „Metaverse-Based STEM Education for a Sustainable and Resilient Future” coordonat de Lycée Polyvalent Clément ADER (Franța), număr de referință european 2023-1-FR01-KA220-SCH-000151516, în care Inspectoratul Școlar Județean Teleorman este partener.
Proiectul se derulează pe o perioada de 30 de luni, în perioada 1 septembrie 2023-28 februarie 2026, reunește instituții din 7 țări (Franța, Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Suedia și România) și urmărește elaborarea și implementarea unui pachet educațional nou, care încorporează utilizarea tehnologiei Metaverse în educația STEM.
Pentru atingerea scopului proiectului, s-au stabilit următoarele obiective specifice: formarea cadrelor didactice în ceea ce privește utilizarea tehnologiei Metaverse și integrarea acesteia în educația STEM, îmbunătățirea performanțelor elevilor în disciplinele STEM prin utilizarea tehnologiei Metaverse și creșterea numărului de elevi care urmează o carieră STEM, ca urmare a experienței lor cu tehnologia Metaverse în educație.
În cadrul primei întâlniri transnaționale, în care IȘJ Teleorman a fost reprezentat de inspectorul școlar general, prof. Sorin Gabriel Ilie și inspector școlar general adjunct, prof. Răzvan Delcea-Vasile, au fost discutate primele activități care urmează a fi realizate de fiecare partener, conform aplicației proiectului.
S-au revizuit sarcinile și responsabilitățile care revin fiecărei instituții, a fost agreat planul de diseminare propus de organizația gazdă, Avrasya Enstitüsü Araştırma ve Geliştirme Limited Şirketi.
De asemenea, partenerii au discutat aspecte relevante pentru acțiunile incluse în Workpage 1, 2 și 3, precum și aspecte referitoare la managementul financiar al proiectului.
Cornelia RĂDULESCU