Pamfletul din nou * N-a plecat Azor de la abator

Joi, 15 aprilie 2021, figuranții agitați și inepți politic de la USR-PLUS au demonstrat cât de adevărată e zicala care spune că nu pleacă dulăul de la măcelărie nici dacă-l iei în șuturi. După ce cu o seară înainte se juraseră cu banu-n gură, ca minoritarii noștri mai bruneți, că nu mai participă la reuniunile Executivului cât timp acestea vor fi conduse de Florin Cîțu, până a doua zi la prânz au dat-o la-ntors și au participat la ședința de Guvern, convocată și condusă de inamicul lor public numărul unu.

E clar că Barna și gașca pluseristă s-au făcut de cacao, demonstrând cât amatorism politic zace în cei care vor să reformeze clasa politică și odată cu ea țara. Cum să dai foc la țară generând o criză politică majoră, pentru unul ca Vlad Voiculescu, al cărui singur merit e că este nepotul unchiului, mare mahăr în industria farmaceutică?

Nici măcar consecvenți nu sunt foștii haștagiști care făceau circ în Parlament în legislatura trecută. Iată ce spuneau Barna și ai săi despre Ludovi Orban, la negocierile din decembrie, când se împărțeau funcțiile: „Considerăm că un eventual nou Guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR-PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta, care își dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist.”

Acum ar fi liberalul ideal pentru a-i lua locul lui Cîțu, care era soluția bună în decembrie, la negocieri, iar acum e indizerabil.

După ce și-au luat în primire domeniile ei s-au comportat ca niște vătafi pe moșie, făcând ce-au vrut mușchii lor. Ceata de imaturi politici a luat guvernarea pe cont propriu și s-a trezit cu oiștea-n gard, huiduită de populație și pusă la punct de colegii de Coaliție, PNL și UDMR. Iar asta nu le convine că face “buba” la imagine, și ca mâine vine 2024. Și s-ar putea să ajungă să se milogească după alianțe electorale, doar, doar or să mai prindă câteva locuri prin Parlament, prin Consiile Județene sau locale. Și asta le dă coșmaruri.

Coșmaruri le dă și Cîțu, spun gurile rele, și d-aia sunt usero-plusiștii atât de porniți împotriva lui. Contestatul premier a promis că va lua toți miniștii la întrebări, adică îi va evalua, la jumătatea anului, „cu mandatele pe masă”. Și dacă pe masă se vor afla și niște dosare cu antetul DNA? Aceasta-i întrebarea, vorba lui Hamlet.

Carmen ROBESCU