Opt profesori teleormăneni, selectați pentru Corpul de Experți ai Corpului de Control din cadrul MEN

Opt cadre didactice din județul Teleorman, care vor să acceadă în Corpul de Experți al Corpului de Control din cadrul Ministerului Educației Naționale, au fost admise în prima etapă de selecție, cea on-line, potrivit listei cu candidații admiși, publicată de MEN.

Cele opt cadre didactice teleormănene sunt: Bățăuș Simona Gabriela (Alexandria); Chircu-Cristil F.N. Ștefania Daniela (Zimnicea); Coman Steliana (Roşiori de Vede); Cristea Monica-Ioana (Turnu-Măgurele); Mănica Sanda (Turnu-Măgurele); Matreşu-Binjung Valentina-Mihaela (Turnu-Măgurele); Mihai F. Ștefania – Monica (Alexandria); Pințur Luminița (Alexandria).

Pentru această sesiune Ministerul Educației a scos la concurs 400 de locuri. În cursă s-a putut înscrie orice cadru didactic membru în Registrul Național al Experților în Management Educațional (CNEME) cu condiția ca la data selecției să nu dețină functii de conducere, îndrumare și control în sistemul de învățământ.

Atribuțiile membrilor Corpului de Experți ai Corpului de Control, care-și desfășoară activitatea sub coordnarea Corpului de Control din cadrul MEN, sunt următoarele: participă la activități de monitorizare a examenelor naționale din sistemul de învățământ; participă, la solicitarea Ministerului Educației Naționale, în echipe de control.

Potrivit Calendarului selecției pentru constituirea Corpului de Experți ai Corpului de Control, după ce ieri, 24 octombrie, au fost afișate rezultatele evaluării, în ordinea descrescătoare a punctajelor, între 25-26 octombrie se pot depune contestațiile. Acestea vor fi soluționate între 27-30 octombrie 2017, urmând ca rezultatele finale, în ordinea descrescătoare a punctajelor, pe județe, să fie afișate în ultima zi a acestei luni.

Pe 1 noiembrie 2017 va fi emis ordinul ministrului Educației Naționale, privind constituirea Corpului de Experți ai Corpului de Control.

M. MEILĂ