Primăria orașului Zimnicea, Biblioteca Orășenească Zimnicea și Liceul Teoretic Zimnicea, l-au omagiat pe Aurel Sergiu Marinescu, la 95 de ani de la naștere.

Aurel Sergiu Marinescu s-a născut la 12 februarie 1929 în orașul Zimnicea și a încetat din viață la data de 31 august 2008, în Boston, SUA, fiind deținut politic, cu 14 ani petrecuți în temnițele comuniste și un membru marcant al exilului românesc.

Publicist, istoric și memorialist, Aurel Sergiu Marinescu nu și-a uitat niciodată orașul natal, el revenind în Zimnicea după căderea regimului comunist.

Despre orașul Zimnicea a scris o carte de amintiri, în care se împletesc nostalgia și dragostea față de locurile natale, cu episoade de istorie a localității.

În cadrul manifestării, au vorbit despre personalitatea lui Aurel Sergiu Marinescu primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, directoarea Liceului Teoretic Zimnicea, prof. Floarea Constantinescu, Marian Bibina, profesor și Bogdan Cotruță, bibliotecar.

Evenimentul a fost găzduit de sala de lectură a bibliotecii liceului, bibliotecă care poartă numele lui Aurel Sergiu Marinescu.

Cornelia RĂDULESCU