Olimpice de matematică, rănite într-un accident teribil

Patru eleve din Turnu-Măgurele care se aflau în drum spre olimpiada la matematică au ajuns la spital, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac. La volan era bunicul uneia dintre ele. Bărbatul a murit pe loc, iar una dintre fete este în stare gravă.

Au vrut să ajungă la olimpiadă, dar au ajuns în spital. Patru eleve din Turnu Măgurele care veneau spre Alexandria pentru a participa la Olimpiada de Matematică au fost rănite grav într-un accident rutier. Tragedia a avut loc în zona comunei Crângu, la 16 km de Turnu Măgurele.

Autoturismul condus de Ion Popescu din Turnu-Măgurele, a ieșit de pe șosea și a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului violent, șoferul a decedat pe loc, în timp ce o tânără se află în stare gravă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanței Teleorman, Cristian Popescu una dintre victime a fost preluată cu un elicopter SMURD.

”La fața locului s-au deplasat 3 ambulanțe și un echipaj SMURD. Una dintre copile, în vârstă de 14 ani, era inconștientă, iar celelalte 3 conștiente, dar prezentau fracturi la mâini și picioare. De la spitalul din Alexandria, adolescenta de 14 ani a fost preluată de un elicopter SMURD și transportată la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Și celelalte 3 fete rănite au fost transportate la aceeași unitate, dar cu ambulanțele.

Astfel de nenorociri se pot repeta lunar și asta pentru că elevii olimpici sunt nevoiți să-și găsească singuri mijloace de transport pentru a ajunge la fazele județene sau naționale pentru că școala nu a pus la dispoziţie mijloc de transport.

C. DUMITRACHE