Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele de Astronomie, Științe socio-umane și concursuri de biologie

Ministerul Educației anunță că mai multe regulamente pentru olimpiade rămân în vigoare în forma și cu prevederile de anul școlar trecut, la secțiunea de pe site-ul instituției, edu.ro, unde sunt postate regulamentele de organizare din anul școlar 2023-2024.

Până acum, au fost publicate mai multe regulamente- fizică și chimie, limba franceză și limbi romanice, matematică, pedagogie și OLAV (liceu), urmând ca edupedu.ro să publice regulamentele actualizate ale olimpiadelor școlare din acest an, pe măsură ce sunt anunțate de Ministerul Educației.

Ministerul Educației a anunțat calendarele de desfășurare pentru olimpiadele naționale și concursurile școlare 2024 pe 29 ianuarie, primele etape având deja loc sau urmând să aibă loc fiind cele locale (acestea fiind programate la începutul lunii februarie).

Regulamentul specific de organizare a Olimpiadei Naționale de Limba Engleză (ONLE) actualizat pentru anul 2024 a fost retras de Ministerul Educației în data de 7 februarie, la o zi după publicare. Noile prevederi, printre care limitarea la 3 a numărului de elevi care pot trece de etapa pe școală per an de studiu, au fost contestate în rândul profesorilor și elevilor.

Printre noutățile semnalate de Edupedu.ro în ceea ce privește olimpiadele școlare 2024 este și faptul că elevii de clasa a VII-a pot participa la Olimpiada Națională de Chimie (ONC) 2024, după cum prevede regulamentul actualizat al olimpiadei, publicat de Ministerul Educației, împreună cu programele pentru competiția școlară.

Clasele de gimnaziu pot participa din nou la Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață”- OLAV 2024, indică varianta calendarului publicată de Ministerul Educației, după ce Edupedu.ro a semnalat că în varianta în lucru a Ministerului Educației nu apăreau decât clasele IX-XII.

Peste 40 de concursuri școlare naționale au fost eliminate de o comisie a Ministerului Educației din listele și calendarele competiționale pentru anul școlar 2023-2024, față de anul școlar trecut.

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns