Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar – Liceul “A.I. Cuza” a câştigat faza zonală la fotbal

La sala de sport din zona Peco Alexandria, s-a disputat joi, 14 martie 2013, în cadrul O.N.S.S., Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, etapa locală la fotbal pe licee.
În competiţie au intrat echipele de fotbal din cele cinci licee din Alexandria.
Conform organizatorilor, echipele au fost împărţite în două grupe astfel: Prima grupă a fost formată din echipele liceelor “A.I. Cuza”, “Tehnologic nr.1” şi “Constantin Noica”, iar în componenţa celei de a doua grupă au intrat echipele liceelor Agricol şi Colegiul “A.D. Ghica”.
Echipele au fost formate din băieţi cu vârstele cuprinse între 15-18 ani.
Conform programului, în total s-au jucat cinci meciuri, între echipele celor două grupe. În urma acestor meciuri, echipa liceului “Cuza”, au câştigat locul I în grupă, după ce au învins echipa liceului “Constantin Noica”, cu scorul de 4-3, iar pe cea a liceului “Tehnologic nr.1”, cu scorul de 3-1.
Astfel meciul decisiv s-a disputat între echipele câştigătoare din cele două grupe, echipa de la “Cuza” şi cea de la Liceul “Tehnologic nr.1”, al cărui scor de 6-2 a plasat echipa de la “Cuza”, în fruntea clasamentului, obţinând astfel titlul de “campioană” a etapei zonale de fotbal pe licee. Pe locul II s-a clasat, liceul “Ghica”, iar pe locul III Liceul “Tehnologic nr.1”.
Următoarea etapă superioară la care va participa echipa Liceului “Cuza”, este etapa judeţeană a acestei competiţii care se va susţine în localitatea Zimnicea, în ziua de 19 aprilie şi la care vor mai participa toate echipele câştigătoare de la nivelul fiecărui oraş al judeţului Teleorman.
Pentru a afla mai multe amănunte despre şi din timpul meciurilor, am discutat cu tânărul antrenor al echipei campioane.
“Sunt mulţumit de rezultatul băieţilor de la “Cuza”, pe care îi pregătesc. Sincer să fiu mă aşteptam la acest rezultat. Băieţii s-au bucurat şi ei de acest rezultat, ceea ce-i motivează.
Din punctul meu de vedere meciurile au fost destul de grele, semn că şi celelalte echipe au fost bine pregătite.
“Băieţii mei” au muncit mult ca să obţină acest rezultat, iar în ceea ce priveşte antrenamentele cu ei, ele vor continua cu aceeaşi regularitate. Nu rămâne decât să le mulţumesc băieţilor, pentru efortul depus, şi totodată conducerii Liceului “A.I. Cuza”, Florin Stănoiu director prim şi Cătălin Micu director adjunct, care ne-au acordat tot sprijinul de care am avut nevoie, atât nouă la fotbal, cât şi la celelalte discipline”.

Mirel MANAFU