O şansă pentru copiii români cu malformaţii faciale, oferită de medici americani

O echipă de medici americani se va afla în perioada 17-26 mai 2013, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nr.1 Craiova, pentru a efectua o serie de operaţii pentru copii cu malformaţii faciale. Cu această ocazie, Direcţia de Sănătate Publică Teleorman face apel la părinţii din judeţul nostru, ai căror copii au astfel de probleme, şansa oferită fiind, probabil, unica în viaţă, ţinând cont că o astfel de intervenţie chirurgicală este destul de costisitoare şi puţini copii, în special din judeţul nostru unde nivelul de trai este forte scăzut, ajung pe mâna unor astfel de medici.
Informaţia a fost făcută publică săptămâna trecută, de către preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului din Câmpia Turzii, Aurel Ilea, în cadrul şedinţei Consiliului Consultativ al APC, care preciza că asociaţia al cărei preşedinte este a primit o adresă din partea ANBCC (Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni) prin care APC era rugată să popularizeze prezenţa medicilor americani la Craiova, cu atât mai mult cu cât „medici de pe Secţia de Chirurgie Pediatrică strâng cazuri pentru a ajunge la numărul de 100 de pacienţi”.
Intervenţiile chirurgicale vor fi gratuite, tocmai de aceea părinţii ai căror copii necesită astfel de operaţii sunt rugaţi să ia legătura cu dr. Roxana Soare, la telefon 0247/311.354.

M. MEILĂ