O Ordonanță de Guvern i-a făcut pe notari spionii Fiscului

Tot mai mulți români încep să le dea dreptate celor care susțin că statul român nu e în nici un caz un stat de drept, ci unul securisto-kaghebist, în care unele instituții se comportă ca în sinistra epocă stalinistă din anii ’50. Așa s-a ajuns ca românii să ajungă cei mai “ascultați” cetățeni ai Europei. Nu de legiuitori sau de guvernanți, ci de servicii și dracu mai știe de cine. Iar când nu sunt ascultați sunt filați, filmați și supravegheați până și în patul conjugal.

După decizia Curții Constituționale a României de a declara neconstituțional articolul 142 alineatul 1 din Codul de Procedură Penală și după scandalul protocoalelor dintre SRI și alte instituții, cel mai important serviciu secret al țării “și-a retras oamenii în cazărmi” și DNA, Fiscul și alte entități au rămas să se descurce singure.

În ajutorul Fiscului a sărit Cabinetul Tudose, care a aprobat o Ordonanță de Urgență prin care modifica și completa Legea nr. 207/2015. Din acel moment, Fiscul are acces la datele românilor care ajung la notarii publici sau la executorii judecătorești, pentru a se asigura că toți plătesc dările către stat. Concret, notarii publici și executorii judecătorești au fost scoși de pe lista persoanelor exceptate de la obligația de a transmite organelor fiscale datele personale ale persoanelor fizice și au devenit spionii ANAF.

Vizate sunt, în primul rând, moștenirile. De aceea, notarii sunt obligați să transmită certificatele de moștenitori la Fisc, în termen de 30 de zile de la eliberare. Dar nici alte tranzacții încheiate în fața notarului nu rămân secrete pentru Fisc. Așa cum nu rămân secrete pentru zapciul național nici demersurile executorilor judecătorești când bat la ușa vreunui amărât căruia îi iau casa cămătarii sau băncile, care în România sunt tot un fel de cămătari.

Dar dacă această dezbrăcare “la piele” a cetățeanului de către notar, care trimite poza Fiscului, mai poate fi înțeleasă cât de cât, e absolute de neînțeles interogatoriul la care te supun unii notari.

Unul dintre pățiți ne-a declarat că s-a trezit sub o avalanșă de întrebări, care n-aveau nimic comun cu cauza pentru care venise la notar. A fost întrebat dacă face politică și la ce partid e înscris, dacă soția și copiii fac politică și sub care steag.

În ordonanță nu este prevăzut acest lucru așa că apare, în mod logic, un mare semn de întrebare. De ce vrea Fiscul să știe ce culoare politică au clienții notarilor? Să-i ardă la sânge cu impozitul pe cei din partidele de opoziție sau să-i lase în pace pe reprezentanții puterii, așa cum se întâmplă cu agenții econmici?

Premierul Tudose pare un om serios și exigent și e de mirare cum i-a trecut pe sub nas asemenea bazaconie.

Iar dacă ne gândim la ce spunea Liviu Dragnea prin luna august, că “România este foarte aproape, încă nu e acolo, dar e foarte aproape de a ajunge la o poliție politică”, ne putem pune firesc întrebarea: ce fac notarii și Fiscul în ultima vreme nu e tot un fel de poliție politică? Ce să înțelegem de aici, că domnul Dragnea e demagog și politicianist. Sau poate n-a aflat încă de transformarea notarilor și executorilor judecătorești în spioni ai Fiscului, ceea ce e greu de crezut.

Ceea ce se întâmplă e foarte grav, iar faptul că totul se petrece sub ochii nepăsători ai reprezentanților poporului în Parlament e și mai grav.

Dar cel mai grav e faptul că românii nu iau atitudine și suportă ca niște slugi abuzurile belferilor care i-au adus în sapă de lemn.

Șt. B.