O nouă lege

Autoritățile nu îi mai pot tine pe români în izolare și carantină. Pacienții Covid au început să plece din spitale încă de vinerea trecută. Luni, 6 iulie 2020, Guvernul României urma să discute și să trimită spre Parlament un nou proiect de lege privind carantinarea și izolarea.

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis vineri o circulară către toate prefecturile, prin care anunță că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare, după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Un alt efect al deciziei CCR este că primii pacienți cuCovid s-au externat la cerere din spitale. În acest moment în România sunt 59.000 de români izolați la domiciliu, peste 700 în carantină, și aproape 6.000 internați în spitale. Autoritățile nu mai au nici o măsură de a-i opri după publicarea deciziei CCR. Premierul Ludovic Orban anunță un nou proiect de lege care va fi adoptat de Guvern, iar până atunci face apel la populație să respecte recomandările pentru prevenirea coronavirusului.

Despre toate acestea, și chiar mai mult, Dumitru Goldbach, președintele Organizației Județene Teleorman a Partidului Pro România, afirmă că pandemia nu a trecut, autoritățile trebuie să fie în continuare vigilente, și să ia măsuri. Dar, afirmă Dumitru Goldbach, trebuie folosită aceeași unitate de măsură. Goldbach susține că nu pot fi ținuți oamenii cu forța în spitale, dar și faptul că oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate, pentru a încetini sau împiedica răspândirea infecției cu coronavirus.

În altă ordine de idei șeful Partidului Pro România Teleorman, Dumitru Goldbach, susține că și formațiunea sa politică se pregătește de alegerile locale. Până în prezent nici un alt partid, de stânga sau de dreapta nu a propus Pro României Teleorman vreun fel de alianță. Drept pentru care Pro România va merge la locale cu candidați proprii pe care îi va anunța la timpul potrivit.

Ioan DUMITRESCU