Numărul cazurilor de rujeolă, în scădere, în Teleorman

Un singur caz de rujeolă s-a înregistrat în județul Teleorman în săptămâna 6-13 octombrie 2017, potrivit Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), după trei săptămâni în care, în intervalul 15 septembrie-6 octombrie 2017 nu a fost raportat niciun caz confirmat cu rujeolă în județul nostru.

Comparativ cu raportările anterioare se constată că în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a numărului teleormănenilor diagnosticați cu această boală.

Primul caz de rujeolă a fost înregistrat în județul Teleorman în săptămâna 31 martie- 7 aprilie 2017, iar cele mai multe cazuri au fost raportate din județul nostru în intervalul 28 iulie-4 august, cand 66 de persoane au fost afectate de această boală.

Din prima săptămână în care s-a raportat primul caz de rujeolă în județul nostru și până la 13 octombrie 2017, numărul teleormănenilor diagnosticați cu rujeolă a ajuns la 115.

Cele mai multe cazuri de rujeolă s-au înregistrat, de la începutul epidemiei, în județul Caraș-Severin, unde 1228 de persoane au avut de suferit din cauza rujeolei, iar cele mai puține cazuri, și anume 4, au fost raportate din județul Maramureș.

Potrivit datelor oficiale postate pe site-ul CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeola la nivel național, raportate până la data de 13.10.2017 este 9626. Din nefericire, 34 de persoane diagnosticate cu rujeolă au decedat. Este vorba despre 9 persoane din județul Timiș, 6 din județul Arad, 7 din județul Dolj, 3 din județul Caraș Severin și cîte o persoană din județele: Bihor, Cluj, Călărași, Neamț, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București.

Cei mai multți dintre cei diagnosticați cu rujeolă, și anume 3756 sunt copii cu vârste între 1-4 ani. Afectate de rujeolă au fost, însă, și 149 de persoane cu vârste mai mari de 40 de ani.

M. MEILĂ