Nouă puncte, pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural

Pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural organiyat la nivelul judeţului Teleorman, convocată miercuri, 29 noiembrie 2017, au figurat mai multe puncte, dezbătute în prezența prefectului judeţului Teleorman, Florinel Dumitrescu. Întâlnirea a avut loc în sala mare de şedinţe din sediul Palatului Administrativ, începând cu ora 14:00.

Primul punct de pe ordinea de zi a ședinței, Raportul privind starea învățământului în anul școlar 2016-2017 în județul Teleorman a fost prezentat de inspectorul șef al ISJ Teleorman, Valeria Gherghe.

Un alt raport, din totalul celor trei aflate pe ordinea de zi, cu referire la verificarea stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare din județul Teleorman, a fost prezentat de Ion Barbu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Teleorman.

Despre finalizarea campaniei agricole de toamnă, prezentată într-un raport, a vorbit directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Județene Teleorman, Veronela Pantalie.

În cadrul şedinţei au mai fost aduse la cunoştinţă, membrilor Colegiului Prefectural, trei informări, una din partea Casei Judeţene de Pensii, privind indemnizațiile prevăzute prin legi speciale și pensii de serviciu reglementate prin acte normative, prezentată de directorul instituţiei, Emilian Bomboe şi o a doua informare, privind efectuarea controalelor pe cererile fermierilor, administrative în baza de date și pe teren prin metoda clasică sau prin teledetecție,

prezentată de Eugen Mihai Coman, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură-Centrul Județean Teleorman.

O altă informare, inclusă la capitolul „Diverse”, a fost despre măsurile dispuse în perioada iunie-noiembrie 2017, urmare controalelor efectuate la agenții economici unde au avut loc incendii la miriști și resturi vegetale pe terenurile arabile.

Col. Marius Stancu, şeful ISU „A.D. Ghica” Teleorman a făcut o analiză a activității de prevenire a situațiilor de urgență la nivelul unităților de învățământ din județ.

Pe ordinea de zi au fost şi două proiecte de hotărâre, supuse analizei şi aprobării. Este vorba despre un proiect de hotărâre privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea prevenirii incendiilor pe timpul sezonului rece şi despre un proiect de hotarâre pentru aprobarea Planului de măsuri necesare în vederea desfășurării normale a activităților economice și sociale în perioada sărbătorilor de iarnă.

M. MEILĂ