Ninsorile abundente, viscolul și gerul închid școlile și în Teleorman

Situația privind frecventarea cursurilor în unitățile de învățământ din județul Teleorman, în aceste zile, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, s-a schimbat în cursul dimineții de ieri, 26 februarie 2018, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean pentru Situații de Urgență. După ce în cadrul ședinței ce a avut loc duminică, 25 februarie 2018, începând cu ora 18:00, s-a stabilit că în școlile și grădinițele din județul Teleorman se vor face cursuri în ziua de 26 februarie, în cursul dimineții de ieri s-a luat hotărârea de suspendare a cursurilor în unitățile de învățământ din județ. Astfel, având în vedere evoluția negativă a fenomenelor meteorologice (viscol, ninsori abundente și ger) și a faptului că administratorii drumurilor naționale și județene fac față cu greu pentru deszăpezirea carosabilului, în ședința extraordinară a CJSU de luni, 26 februarie, s-a luat hotărârea suspendării cursurilor în unitățile de învățământ din Teleorman, în ziua de 26 februarie 2018, începând cu ora 12:00 și în data de 27.02.2018.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman este menționat că grădinițele cu program prelungit vor asigura permanența pentru preșcolarii ai căror părinți nu au posibilitatea asigurării supravegherii lor, acasă, în timpul programului de lucru.

Îm țară s-a luat hotărârea suspendării integrale a cursurilor în zilele de 26 și 27 februarie, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în județele Dolj și Ilfov, respectiv în Capitală, conform unui comunicat de presă postat pe siteul Ministerului Educației. Potrivit aceleiași surse, în județul Constanța, cursurile vor fi suspendate integral în ziua de luni, 26 februarie.

În municipiul și în județul Giurgiu, cursurile sunt suspendate atât luni, 26 februarie, cât și marți, 27 februarie, cu excepția grădinițelor cu program prelungit din municipiul Giurgiu.

M. MEILĂ