Nereguli în traficul rutier din judeţul Teleorman

Polițiștii Serviciului Rutier Teleorman au acţionat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de producere a accidentelor rutiere. Cu această ocazie fiind aplicate 83 de sancțiuni contravenționale în valoare de 37250 lei. Totodată au fost reținute şi 2 permise de conducere.

Dar nu sunt singurele nereguli. Polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 22 de ani din comuna Orbeasca, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 504, între localitățile Orbeasca de Jos și Lăceni, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de un bărbat în vârstă de 29 ani din comuna Orbeasca. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și “încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere” , urmând a se propune soluție prin parchet.

Dacă în acest caz şoferul nu deţinea permis de conducere, alţi poliţişti au prins un şofer la fel de “periculos”. În timp ce acționau pe raza comunei Nenciulești, oamenii legii au oprit un autoturim condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani din comuna Nenciulești. Din verificările efectuate a rezultat că cel în cauză are suspendat dreptului de a conduce.

Întrucât conducătorul auto prezenta halenă alcoolică, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele şoferului s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat” și “Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin parchet.

C.D.