Neomarxismul, asalt asupra Europei

Balamucul politic intern ne-a distras cu totul atenția de la ce se mai întâmplă în lume. Așa a trecut pe lângă noi știrea că Parlamentul European impune o limbă nouă, obligatorie, deocamdată numai pentru politicienii și funcționarii de la Bruxelles. În acest sens a fost aprobat un Glosar/Îndrumar aberant care a fost făcut public de Simona Baldassarre, europarlamentar italian, reprezentând partidul de dreapta Liga Nordului.

Elaborat de Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate, acest ghid al limbajului sensibil „va ajuta” personalul Parlamentului European „să comunice corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, etnie sau religie”.

Noua limbă de lemn aprobată la Bruxelles, deocamdată doar pentru funcționari, va fi adoptată, mai devreme sau mai târziu, și de guvernele țărilor membre. Ar fi marea lovitură a neo-marxiștilor șoroșiști, dacă acest demers ar avea succes în încercarea lor de a ne schimba și schimonosi gândirea și raportarea la valorile tradiționale pe care le respectăm de secole.

În noua „limbă incluzivă”, cum a fost ea numită de inițiatori, de exemplu, cuvintele mamă și tată dispar, căsătoria gay va fi numită căsătorie egalitară, sexul biologic va fi sex dobândit la naștere, schimbarea de sex va fi tranziție de gen. Și exemplele ar putea continua.

Tot la mijlocul lunii trecute, la inițiativa grupului Renew, condus de Dacian Cioloș, același Parlament European a declarat Uniunea Europeană (inclusiv România) zonă liberă pentru LGBTQI.

Această măsură este menită să contrabalanseze inițiativa de acum 2 ani a Poloniei, care a creat în interiorul țării peste 100 de zone libere de LGBT-iști, urmată de Ungaria și alte țări estice.

În declarația votată de Parlamentul European se spune: „Persoanele LGBTQI oriunde în Europa trebuie să se bucure de libertatea de a trăi și de a-și arăta public orientarea sexuală și identitatea de gen fără teama intoleranței, discriminării sau persecuției, iar autoritățile de la toate nivelurile de guvernare în întreaga Uniune Europeană trebuie să protejeze și să promoveze egalitatea și drepturile fundamentale pentru toți, inclusiv persoanele LGBTQI.”

Să sperăm că majoritatea țărilor europene nu-i vor urma pe LGBT-iștii de ocazie din PE și vor păstra Europa creștină, vor respecta cultura și istoria milenară a popoarelor ei.

Carmen ROBESCU