Neatenția face victime! 2 accidente rutiere, petrecute în doar câteva ore

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acționat la sfârșitul săptămânii trecute pe linia prevenirii si combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere. Cu această ocazie au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.580 lei. Au fost reținute și 4 permise de conducere, retras 1 certificat de înmatriculare și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.

Cu toate acestea, accidentele tot se petrec. Un bărbat în vârstă de 44 de ani din municipiul Roșiorii de Vede, în timp ce conducea un autoturism pe DE 70, la intersecția cu DJ 612, în afara localității Roșiori de Vede, nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani din comuna Dăneasa, județul Olt care circula regulamentar pe DE70, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a două persoane, ambii pasageri în autoturismul care circula regulamentar.

Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic, rezultatele fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și a fost singurul eveniment rutier. Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Zimnicea, în timp ce conducea o autoutilitară pe DE 70, în afara localității Drăgănești de Vlașca, din cauza neatenției în conducere a intrat în coliziune cu un autoturism oprit în coloană cu semnalizările ”avarii” în funcțiune pe care l-a proiectat într-un alt autoturism care se afla în aceeași coloană, în fața sa. În urma impactului a rezultat rănirea unei persoane, pasageră în autoturismul lovit inițial care a fost transportată la spital unde a primit îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.