Ne pregătim pentru sezonul rece! Drumarii își fac stocuri de nisip și sare

Autorităţile teleormănene spun că, în acest an, iarna nu le va mai lua prin surprindere şi utilajele de deszăpezire sunt gata să intervină.

Cum paza bună trece primejdia rea, autorităţile judeţene se pregătesc din timp pentru zăpada care urmează să cadă peste județul nostru în această iarnă.

Chiar dacă afară sunt încă multe grade cu plus, iar soarele dogorește, drumarii, mai precauţi ca niciodată, s-au mobilizat şi par pregătiţi să întâmpine zăpada din acest an. Mai mult decât atât, ei susţin că au luat măsuri şi în cazul străzilor înguste, unde, până acum, utilajele mari nu puteau pătrunde.

Potrivit directorului Secției Alexandria a Drumurilor Naționale, Doru Grigore, la această dată, cantitățile de material antiderapant existente în stoc sunt în jur de 1400 de tone de sare. Această cantitate este pregătită pentru intervenții în cazul în care vor fi zile cu polei sau zapadă.

Aceeași sursă precizează că până la sfârșitul acestei luni se va face aprovizionarea cu alte 940 de tone sare.

Din păcate aceste cantități nu sunt suficiente pentru a trece cu bine peste o iarnă.

În ceea ce privește asigurarea necesarului de utilaje, directorul SDN Alexandria precizează că până când firma care va asigura deszăpezirea drumurilor va duce utilajele în baze se va acționa cu utilajele proprii.

C.D .