Muzeul Județean Teleorman: Expoziție foto-documentară

Muzeul Judeţean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, a organizat expoziția foto-documentară „1 Mai 1952-1 Mai 2022- Muzeul Județean Teleorman la a LXX-a aniversare”, care își așteaptă vizitatorii în perioada 10-27 mai 2022, în Holul de Onoare al muzeului.

Prin intermediul fotografiilor este prezentată o scurtă istorie a muzeului, de la primele încercări de constituire a unei colecții de istorie privind orașul Alexandria, la jumătatea anilor ’30 ai secolului trecut, la înființarea propriu-zisă a instituției muzeale, cu 70 de ani în urmă și până în prezent.

Pe patru panouri sunt prezentate cele trei sedii pe care muzeul le-a avut anterior, imagini din expozițiile permanente organizate, imagini cu grupuri de elevi și profesori veniți în vizită la muzeu, imagini cu etapele de construire și reconfigurare a sediului actual.

Un al cincilea panou ilustrează aspecte din cele trei expoziții permanente ale muzeului- arheologie și numismatică, etnografie, istorie recente, precum și participările Muzeului Județean Teleorman la o serie de proiecte expoziționale în țară și peste hotare.

Cel de-al șaselea panou cuprinde, pe lângă imagini de la diverse expoziții temporare, vizite, simpozioane, evenimente culturale, proiecte educaționale și o listă de cuvinte cheie prin care este exprimat rolul și activitatea muzeului în prezent.

O serie de coduri QR fac legătura virtuală cu website-ul și blogul muzeului, cu contul de Facebook, canalul de Youtube sau cu diferite secțiuni ale website-ului: istoricul muzeului, colecții, expoziții, proiecte de cercetare, șantiere arheologice, publicațiile muzeului etc.

Sursa și sursa foto: Muzeul Județean Teleorman

Cornelia RĂDULESCU

Lasă un răspuns