Muzeul Județean Teleorman: Expoziția temporară „Comori documentare și fotografice”

Expoziția temporară „Comori documentare și fotografice din patrimoniul Biroului Județean Teleorman al Arhivelor Naționale și Muzeului Județean Teleorman” își așteaptă vizitatorii până pe 16 februarie 2018.

Aceasta este organizată în Sala Auditorium a muzeului și pune la dispoziția vizitatorilor documente și fotografii de mare valoare, care fac parte din patrimoniul celor două instituții teleormănene.

Printre acestea se numără Hrisovul Domnesc emis de domnitorul Constantin Șerban în anul 1654 (cel mai vechi document păstrat de BJTAN) și Hrisovul emis de domnitorul Alexandru Dimitrie Ghica privind întemeierea orașului Alexandria, în 1840.

Mai pot fi admirate alte hrisoave domnești, hotărnicii, planuri, acte de vânzare, scrisori și telegrame semnate de personalități (C.A. Rosetti, Ștefan Luchian, I.C.Brătianu), documente și fotografii legate de Războiul de Independență, Răscoala din 1907 și cele două războaie mondiale, alături de titluri de împroprietărire și documente referitoare la personalitățile marcante ale județului Teleorman: Marin Preda, Zaharia Stancu, Gala Galaction.

Cornelia RĂDULESCU