Mulți șoferi inconștieți! Prinși băuți la volan sau fără permis

Șoferii nu mai au nici o frică. În ultimele ore, mai mulți participanți la trafic au fost prinși conducând autoturisme deși nu aveau permis de conducere sau erau băuți.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat pe DE 70, în comuna Bujoreni un bărbat în vârstă de 39 ani din București, în timp ce conducea un autoturism chiar dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul în urma testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,90mg/l în alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală nr. 1 Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani din localitatea Lăceni, în timp ce conducea un autoturism pe str. Vișinilor, pe raza localității Lăceni, având o imbibație alcoolică peste limita legală, rezultatul în urma testării cu aparatul alcooltest indicând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducere sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Se asemenea, polițiștii din cadrul Secției Dobrotești, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu au depistat pe DC 46, pe raza comunei Dobrotești, un bărbat în vârstă de 33 ani din municipiul Câmpulung, județul Argeș în timp ce conducea un autoturism, chiar dacă nu poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul fără permis de conducere” , urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Roşiorii de Vede.

Nu în ultimul rând, polițiștii din municipiul Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 27 de ani din comuna Poroschia, în timp ce conducea un autoturism pe str. Independenței din localitatea Țigănești, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În urma verificării s-a stabilit faptul că autoturismul nu figurează înmatriculat și are atribuit un numar de înmatriculare de pe un alt autoturism.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ”conducere fără permis, conducere auto neînmatriculat”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

Aceeași polițiști au depistat un alt bărbat în vârstă de 44 de ani din Alexandria, în timp ce conducea un autoturism pe str. Dispensarului, din localitatea Țigănești fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Autoturismul i-a fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către o femeie în vârstă de 41 de ani din Alexandria.

În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de ”Conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințare”, urmând a se propune soluție prin Parchet.

C.D.