Mulți șoferi băuți prinși la volan

Patrula poliţiei rutiere aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DJ 642, pe raza comunei Islaz, a depistat pe un bărbat de 53 ani, din aceeaşi comună, în timp ce conducea auto “Ford Escort” sub influenţa băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul alcooltest, fiind indicată o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea determinării alcoolemiei.

O altă situație s-a petrecut în localitatea Smîrdioasa, în zona târgului săptămânal. Un autoturism a acroşat o persoană, de 67 ani, din Alexandria, care se deplasa pe partea dreaptă a D.J. 506, autoturismul părăsind locul faptei.

Victima a fost transportată la spital, unde i s-au acordat îngrijiri medicale pentru traumatisme uşoare.

Echipa operativă a Secţiei de poliţie rurală nr. 13 Smîrdioasa a continuat investigaţiile pentru identificarea autorului, respectiv, a conducătorului auto implicat în accident, reuşind prinderea acestuia şi anchetarea.

Fiind testat cu aparatul alcooltest s-a indicat o valoare de 0,08 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru infracţiunile de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

De asemenea, polițiștii din Alexandria au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 45 ani, din Alexandria, în timp ce conducea auto “Opel Astra”, pe str. Dunării, din Alexandria, cu o îmbibaţie alcoolică peste limita legală (0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Conducătorul auto a refuzat să se supună recoltării probei biologice de sânge.

Nu în ultimul rând, s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului împotriva lui C.A., 40 ani, din Turnu Măgurele. Acesta, conducea auto “Seat”, pe str. Libertăţii, din Turnu Măgurele, aflat sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a lovit un copac, fiind proiectat într-o autoutilitară parcată regulamentar.

Conducătorul auto avea o concentraţie de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i prelevate probe biologice de sânge, din verificări rezultând că avea şi permisul de conducere reţinut, fără drept de a conduce.

Suspectul a suferit vătămări uşoare, refuzând internarea medicală.