“Moş Nicolae”, în mijlocul membrilor C.A.R.P. din Mavrodin

De mai mulţi ani a devenit o tradiţie ca în prima parte a lunii decembrie, de Sfântul Ierarh Nicolae, cei din conducerea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Alexandria să se afle în mijlocul membrilor săi din comuna Mavrodin şi satele limitrofe pentru a discuta diverse aspecte legate de activitatea asociaţiei, ce trebuie făcut în viitor pentru dezvoltarea şi întărirea acesteia, plus acordarea unor sume de bani, ajutoare nerambursabile.

La întâlnire din acest an, care a avut loc la şcoala din centrul localităţii, au participat din partea Consiliului Director al C.A.R.P. Alexandria, doamna Ina Drăguşin, vicepreşedinte, Constantin Dragnea, consilier şi prof. Gheorghe Rolea, casier-delegat în zona Mavrodin, la care s-a alăturat o echipă de la un post TV important din judeţ, pentru a reflecta de la faţa locului evenimentul considerat de interes pentru cei de vârsta a treia din această aşezare Teleormăneană.

Cei prezenţi în sala de sport a şcolii, devenită acum neîncăpătoare, au fost informaţi de Ina Drăguşin, că asociaţia se află pe un drum bun, în luna decembrie 2017 în rândurile acesteia aflându-se deja 11.617 membrii, iar un număr de peste 1.100 pensionari fiind numai din Mavrodin şi satele învecinate. Înscrierile din teritoriu au avut o dinamică, nu spectaculoasă dar ascendentă. Referindu-se strict la zonă, doamna vicepreşedinte, evidenţia un lucru important, esenţial pentru activitatea asociaţiei : în acest an un număr de peste 300 de persoane de vîrsta a treia din Mavrodin, au cerut şi obţinut împrumuturi băneşti. La fel de important este şi aspectul că sumele solicitate au fost acordate chiar în ziua în care s-a încheiat contractul. În acelaşi regim de operativitate s-a lucrat pentru toate cele 6.186 de împrumuturi acordate la nivelul C.A.R.P. Alexandria, suma totală fiind până la începutul lunii decembrie 2017, de 23.123.800 lei. Ca o noutate a sfârşitului de an, comunicată Mavrodinenilor -de fapt o invitaţie pentru cei din familie şi prietenii lor – a fost aceea că la ora actuală pot intra în rândul membrilor C.A.R.P. pe lângă pensionari şi persoanele care au peste 50 de ani, salariaţi.

Cei prezenţi la întâlnirea cu membrii Consiliului Director – care au jucat rolul lui ,,Moş Nicolae’’ – au aşteptat cu interes şi partea a doua, legată de surpriza oferită de generosul Sfânt Ierarh Nicolae, cel mai cunoscut şi iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe, făcătorul de minuni. Nu a fost nici-o minune gestul de întrajutorare, este firesc faptul ca banii din contribuţii să se reîntoarcă la oamenii cu cele mai mici pensii. Concret : un număr de 127 de membrii C.A.R.P. din Mavrodin, cu pensii până în 650 lei, inclusiv, au primit în această zi, un ajutor ocazional în sumă nerambursabilă de 70 de lei, dintr-un fond constituit special. Se cuvine menţionat că asemenea acţiune se derulează pe etape. Până la începutul lunii decembrie 2017, la nivelul asociaţiei de aceste ajutoare beneficiind – o singură dată pe an – alte 1.627 persoane, care s-au încadrat în baremul amintit, acordarea sumei amintite făcându-se pînă la finele anului. Merită amintit că alţi 527 membrii, care au fost la tratament în staţiuni balneare, au primit în 2017 ajutoare nerambursabile în valoare totală de 31.620 lei.

D.N. CONSTANTIN