Filmul „Moromeții 3” va fi proiectat la Centrul Multifuncțional pentru Tineri din Alexandria vineri, 14 februarie, de la ora 14.00.

Suntem așteptați în număr cât mai mare, proiecția făcându-se în prezența regizorului Stere Gulea și a actorilor principali Alex Călin, Olimpia Melinte și Mara Bugarin.

Bilete disponibile la casa de bilete și online –

https://eventbook.ro/film/bilete-film-morometii-3-alexandria

Ultima parte a trilogiei inspirată din romanele lui Marin Preda și regizată de maestrul Stere Gulea, „Moromeții 3”, urmărește destinul lui Niculae, fiul cel mic al celebrei familii de țărani teleormănene, care ajunge, în anii ’50, un scriitor cunoscut. Interpretat de Alex Călin, personajul este prins în conflicte personale, profesionale și ideologice, relația cu bătrânul și înțeleptul său tată, Ilie Moromete, jucat de Horațiu Mălăele, ocupând un loc principal.

Filmul „Moromeții 3”, regizat de Stere Gulea, a avut premiera de gală în data de 13 noiembrie 2024, la Teatrul Național București, Sala Ion Caramitru, organizatorii creând atmosfera anilor ’50.

Distribuția filmului „Moromeții 3” îi aduce pe marile ecrane pe Alex Călin (Niculae Moromete), Horațiu Mălaele (Ilie Moromete), Olimpia Melinte, Mara Bugarin, Răzvan Vasilescu, Iulian Postelnicu, Cătălin Herlo, Dana Dogaru, Toma Cuzin, Ana Ciontea, Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Ioan Andrei Ionescu, Andreea Bibiri, Ilinca Hărnuț, Dorina Chiriac, cu participarea extraordinară a Oanei Pellea. Scenariul și regia sunt semnate de Stere Gulea, Vivi Drăgan Vasile fiind directorul de imagine. De scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, iar Dana Păpăruz este creatoarea costumelor.

Montajul filmului este făcut de Alexandra Gulea, sunetul a fost lucrat de Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu, muzica filmului fiin creația lui Cristian Lolea. Producătorii filmului sunt Oana Bujgoi Giurgiu și Tudor Giurgiu.

„Sunt foarte curios să văd cum va fi primit și înțeles de public acest ultim film din serie, mai ales că, nefiind o adaptare după o operă literară, este diferit de celelalte. Însă respectă istoria și adevărurile acelor ani. Am fost întrebat foarte des în perioada aceasta cât de relevant sau necesar este un film de epocă, un film despre anii aceia, în zilele noastre. Cred că, precum orice act artistic, dacă e reușit, este necesar. Verdictul final este, până la urmă, la public. Care până acum a fost generos cu noi.”, a declarat regizorul Stere Gulea.

Cornelia RĂDULESCU

Despre autor