Misiunile de salvare a persoanelor și pacienților au continuat și miercuri

Situațiile de urgență apărute pe teritoriul județului nostru din cauza vremii nefavorabile au mobilizat autoritățile județene și în ziua de miercuri, 28 februarie 2018, pompierii și personalul de pe ambulanțe fiind solicitați în diferite misiuni de salvare a persoanelor aflate la greu și a pacienților care necesitau transport la spital.

O astfel de misiune a fost dusă la bun sfârșit miercuri, în jurul orelor 21:00, când un un bătrân în vârstă de 80 de ani cu epistaxis, din satul Antonești, comuna Călinești, a fost preluat cu o șenilată și transportat la ambulanța SMURD Roșiorii de Vede, care se afla la intrarea în localitatea Călinești, deoarece sectorul de drum Călinești-Antonești este închis circulației. Bătrânul a primit primul ajutor de la paramedicii roșioreni, a fost monitorizat și transportat la Spitalul Județean de Urgență Alexandria pentru îngrijiri medicale de specialitate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”A.D. Ghica” Teleorman, mr. Gelu Dragomir, de curând, bătrănul ieșise din spital, unde fusese internat cu pneumonie. Când a fost făcut apelul pentru ajutorarea bătrânului, acesta acuza dureri toracice și îi curgea sânge din nas.

La spitalul Județean de Urgență Alexandria a ajuns și o persoană din localitatea Guruieni, care necesita dializă. Aceasta a fost preluată de pompieri cu ajutorul șenilatei.

În alt caz, o ambulanță SAJ, aflată în drum spre un pacient cardiac din localitatea Săceni, la ieșire din localitatea Sfințești (DJ612A), a rămas blocată. Pentru deblocarea ambulanței a intervenit CLSU Drăgănești de Vede, cu un utilaj pentru deblocare.

De ajutorul salvatorilor au avut nevoie și 3 persoane aflate într-un autoturism care a rămas blocat în zapadă pe un tronson de drum închis, DJ703 Gărăgău – Necșești. Până la sosirea forțelor de intervenție, autoturismul a fost scos cu ajutorul cetățenilor din localitatea Gărăgău.

M. MEILĂ