Misiune de căutare! Un bărbat a căzut de pe un vas în fluviul Dunărea, în apropiere de Islaz

Un bărbat care a căzut de pe un vas în fluviul Dunărea, în apropierea localităţii Islaz, judeţul Teleorman, este căutat de pompieri. Primele date arată că bărbatul dispărut în apele fluviului Dunărea este angajat ca mecanic pe un şlep sub pavilion german.

”Pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, s-a solicitat intervenția echipelor specializate de căutare-salvare din mediul acvatic pentru a găsi o persoană căzută în fluviul Dunărea, de pe șlepul motor PABEA, la km 602, în apropiere de localitatea Islaz, în zona cunoscută sub denumirea „între Olturi”.

Pentru căutarea persoanei, un bărbat de circa 65 de ani, mecanicul șlepului, la fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentelor de Pompieri Turnu Măgurele, Zimnicea și Alexandria, cu 3 bărci de salvare, trei echipaje de căutare terestră și un echipaj SMURD, iar din cadrul Poliției de Frontieră Turnu Măgurele un echipaj cu o ambarcațiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Potrivit informațiilor este vorba de şlepul motor PABEA, aflat sub pavilion german, care se deplasa în amonte spre Serbia cu două barje. În momentul în care ambarcaţiunea a acostat la kilometrul 602, echipajul a observat lipsa mecanicului, un bărbat de aproximativ 65 de ani.

Misinea de căutare este derulată de pompierii militari tuneni și zimniceni, cu două bărci de salvare și două echipaje de căutare terestră, Poliția Transporturi Navale cu un echipaj și Poliția de Frontieră Turnu Măgurele cu o ambarcațiune.

C.DUMITRACHE