Ministrul Daea a lansat campania națională „Alege Oaia!”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a lansat ieri, la București, campania „Alege Oaia”, prin care se dorește creșterea interesului unui număr cât mai mare de români pentru consumul cărnii de oaie şi de preparate din carne de oaie. În prezența ministrului Agriculturii, la punctele special amenajate în cadrul Romexpo, la cel mai mare târg de agricultură – INDAGRA, vizitatorilor le-au fost oferite spre degustare tocăniţă şi pastramă din carne de oaie.

Campania de informare şi promovare “Alege Oaia!” se va desfăşura la nivel naţional pe o durată de trei luni şi are ca principal scop încurajarea consumului de carne şi produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.

În cadrul târgului INDAGRA 2017, ciobanii au adus exemplare din cele mai cunoscute rase de oi, între care și Oaia cu cap negru de Teleorman, pentru a le prezenta publicului şi au oferit gratuit, spre degustare, produse din carne de oaie, între care și tocăniţă şi pastramă, gătite chiar la faţa locului, după reţete tradiţionale, pentru a convinge cât mai mulţi vizitatori să încerce preparatele din carne de oaie.

În preajma sărbătorilor pascale, ciobanii români vând carne de miel în ţară cât nu vând în întreg anul, potrivit datelor din piaţă. În restul anului, businessul cu oi se concentrează însă, în mare parte, pe export, unde ciobanii vând animale vii îndeosebi în ţările arabe, precum Iordania, Libia, Israel şi Liban.

Caravana“Alege Oaia!” va fi prezentă în Piaţa Obor în intervalul 4 – 5 noiembrie, precum şi în cadrul Târgului de Turism al României, între 18 şi 19 noiembrie. Caravana “Alege Oaia” va ajunge în toate județele țării, îndeosebi în cele în care creșterea ovinelor este una din îndeletnicirile de bază ale crescătorilor de animale. Programul caravanei va putea fi aflat de pe pagina de promovare a campaniei derulată de Ministerul Agriculturii.

George ZAVERA