Mihai Murar: “Sub guvernarea ticăloasă PSD-ALDE, patronii sunt buni numai să plătească taxe și impozite”

În cadrul unei conferințe de presă organizată de PNL Alexandria, marți, 28 noiembrie 2017, la sediul din municipiul reședință de județ, susținută de Mihai Murar, președintele organizației PNL Alexandria, acesta a vorbit despre consecințele pe care le vor avea, la nivelul județului nostru și, implicit, la nivelul Alexandriei, modificările aduse Codului Fiscal care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018.

Într-o scurtă prezentare a situației economice la nivelul județului nostru, Mihai Murar a precizat că ”electoratul dreptei este format, de obicei, din persoanele care muncesc și contribuie la PIB-ul țării. Aceste persoane fac ca Alexandria și județul nostru să se dezvolte. Din păcate, azi, sub guvernarea ticăloasă PSD-ALDE, ei sunt buni numai să plătească taxe și impozite. În aceste condiții guvernarea le-a declarat un adevărat război”.

Președintele organizației PNL Alexandria a mai precizat că începând cu 1 ianuarie 2018, când vor intra în vigoare modificările aduse Codului Fiscal iar salariile vor crește cu 30%, cei 8900 de angajatori existenți în județul Teleorman, (este vorba despre firme), vor fi nevoiți să ia măsuri, chiar drastice, în ceea ce-i privește pe cei aproximativ 56000 de salariați.

”Au modificat Codul Fiscal prin ordonanță de urgență și de la 1 ianuarie 2018 contribuțiile vor trece de la angajator la angajat… Creșterea salarială fără cadru legal le dă peste cap, angajatorilor, productivitatea și angajamentele pe care le au, contractele. Cum pot să facă aceste modificări? Pentru unii, foarte simplu: prin reduceri de personal, care duc la șomaj, prin creșterea prețurilor produselor și serviciilor sau printr-o creștere a productivității, ca-n basme, cu 30%. În concluzie vom avea: creșterea șomajului, creșterea euro, inflație, rate mai mari. Economia se va duce în cap”, a spus Mihai Murar.

În prezent, până pe 20 decembrie, au loc negocieri între angajatori și angajați, iar ”după 20 decembrie, dacă negocierile sunt finalizate, vor urma cele 56000 de decizii salariale la nivelul județului Teleorman. Adică, de Ignat. La nivelul țării vor fi milioane de decizii salariale, care vor apărea undeva între Crăciun și Anul Nou. Vorbim de o creștere a fondului de salariu de 30% la firmele private. Punerea în practică a unor modificări salariale de nivelul acesta se face în minim 6 luni. O recunosc și o spun specialiștii în domeniu. Incompetenții de la guvernare o vor între Crăciun și Anul Nou. La stat, e altă poveste. Putem discuta chiar de un dezmăț în zona salarială bugetară”, a mai spus președintele PNL Alexandria.

În finalul conferinței de presă, Mihai Murar a prezentat solicitările pe care PNL Alexandria le are către actualii guvernanți: anularea Ordonanței de Urgență de modificare a Codului fiscal; retragerea legilor justiției; demisia președintelui Camerei Deputaților și a Senatului.

Pe de altă parte, pe plan strict local, PNL Alexandria solicită ca toate proiectele depuse de primăriile județului, cât și de Consiliul Județean Teleorman să fie finanțate și, nu în ultimul rând, ”de acum înainte salariile să fie negociate între patron și angajat, între patronate și sindicate, nu să le stabilească statul paralel condus de Vâlcov, Dragnea, Olguța și Tudose”.

M. MEILĂ