Micii pictori din Alexandria, premiaţi la concursul naţional de pictură de la Iaşi

În prejma Sărbătorilor de iarnă, la Iaşi a fost organizat un concurs de pictură prin care Asociatia ,,Vasile Pogor” a dorit să popularizeze diverse obiceiuri şi tradiţii de iarnă. Concursul a avut şi un scop umanitar, prin faptul că lucrările elevilor şi o parte din bani au fost donate unui camin de copii din localitate.
Fiind antrenaţi în astfel de concursuri de creaţie, elevii de clasa a V-a, a IX-a şi a X-a din Alexandria, îndrumaţi de profesorul de arte plastice Cristina Purcărea, au fost foarte încântaţi să intre şi în această competiţie. Astfel s-au pus pe treabă şi s-au implicat în realizarea unor picturi prin care să poată impresiona juriul deliberator, aceştia implicându-se şi în confecţionare altor obiecte tradiţionale.
În urmă cu mai bine de o lună de zile, tinerii artişti din Alexandria au fost anunţaţi că lucrările lor se află printre cele mai reuşite lucrări, ocupând astfel Locul I, iar de câteva zile aceştia se bucură şi de premiile mult meritate.
Este vorba despre Cristina Toma, Bianca Tiu, Andreea Dumitru, Mehran Sareh, Leonard Surdu, Beatris Capră, Robert Fedeleş, Vicky Stratulat, Mihaela Socol, Maria Osan, elevi din clasa a V-a de la Şcoala cu clasele I-VIII ,,Mihai Viteazul”.
Câştigători au fost desemnaţi şi elevii claselor a IX-a şi a X-a, printre care amintim pe Mădălina Vulpe, Andreea Ristea, Mihaela Camber, Olivia Bulea şi Ştefania Bănăseanu.
Pe lângă diplomele mult meritate, copiii au mai primit şi DVD-uri cu acţiunea întreagă a spectacolului oferit de asociaţie copiilor fără părinţi, dar şi calendare cu noul an şi programul cu următoarele concursuri de acest gen.
Cu privire la implicarea şi participarea la diferite concursuri, profesorul de arte plastice Cristina Purcărea, a spus că nu se limitează doar la acest concurs, anunţând faptul că, în prezent a expediat o serie întreagă de mărţişoare, felicitări şi alte lucrări reprezentând compoziţii de sezon, lucrări ale copiilor, care vor fi jurizate în cadrul unui alt concurs. La această competiţie s-au implicat elevi din cadrul a trei unităţi de învăţământ din Alexandria, altele decât cele două amintite deja.
În urma acestui concurs, atât copiii cât şi profesorul încearcă să obţină un certificat de voluntariat având în vedere scopul nobil pe care-l are acţiunea. Lucrările elevilor şi o parte din fonduri fiind donate azilului de bătrâni din oraş. Concursul se desfăşoară la nivel national, iar copiii au contribuit cu mare drag la confecţionarea mărţişoarelor, emoţionaţi fiind de faptul că munca lor va ajunge prilej de mare bucurie şi sărbătoare în familia mare a azilului de bătrâni.
Cu această ocazie Cristina ne povesteşte:
“Prin această implicare a elevilor la concursurile de gen, nu am vizat doar câştigurile personale, dimpotrivă, am vizat câştigul tuturor, viaţa fiind răsplătită cu dragoste, dăruire şi împărtăşire cu celelalte persoane mai defavorizate de soartă.“

Mirel MANAFU

Despre autor