Materializarea unei pasiuni: Trupa de teatru „Alter Ego” din Alexandria

Animați de pasiunea pentru teatru, membrii trupei „Alter Ego” din Alexandria au considerat că trebuie să materializeze această înclinație.

Au pornit la drum în urmă cu 10 ani, coordonați de Luminița Vilae, profesor de limba și literatura română.

Provocarea a fost lansată de concursul „Pauza de teatru”, organizat de Primăria municipiului Alexandria, concurs reprezentând selecția pentru Festivalul de Teatru Tânăr „Ideo Ideis”.

Din discuția pe care am avut-o cu prof. Luminița Vilae, am mai aflat că în anul 2017, trupa „Alter Ego” a câștigat acest concurs și a participat pentru prima dată la Festivalul de Teatru Tânăr.

Munca depusă de inimoșii adolescenți a fost încununată de alte reușite, urmând alte selecționări la festival în anii 2019, 2020, 2021 și 2022.

Anul acesta, trupa de teatru „Alter Ego” va participa la festival cu piesa „Țara lui Gufi”, după Matei Vișniec. Adolescenții care vor evolua pe scena festivalului sunt: Mihai Iulian, Oprea Răzvan, Sîrbu Sebastian, Chiriță Mariana, Pavel Simona, Crăciun Nicoleta, Ninu Alexandra.

Până în anul 2020, adolescenții care fac parte din trupă au fost coordonați doar de prof. Luminița Vilae. Acesteia i s-au alăturat consilierul educativ al Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria, Liliana Răducu, prof. de limba franceză Violeta Ștefan și consilierul școlar Cristina Puiu.

Adolescenții au libertatea de a alege textul cu care participă la Festivalul „Ideo Ideis”, iar despre selecția celor care vor să facă parte din trupă am aflat că libertatea este absolută: cei interesați vin la repetiții, se familiarizează cu modul de lucru, văd realitatea și… cei buni rămân.

Trupa de teatru „Alter Ego” a Liceului Tehnologic nr. 1 Alexandria are, din anul 2021, membri și din alte licee, răspunzându-se astfel dorinței tinerilor de a se exprima pe scenă.

Definiția acestei trupe de teatru este colaborarea. O colaborare strânsă între coordonatorii și membrii trupei, care duce la succes.

Cornelia RĂDULESCU