Măsuri puțin mai relaxante în municipiul Alexandria!

Municipiul Alexandria a scăzut sub 3,5 cazuri la mia de locuitori. Din acest motiv reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alexandria s-au întâlnit și au adoptat o serie de măsuri pentru gestionarea situației generate de infecția cu SARS CoV-2. Din păcate nu scăpăm de masca de protecție nici măcar pe stradă.

Potrivit ultimei hotărâri a Comitetului, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

Sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise si spatii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

Căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială. Cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

SE INTERZIC, pentru perioada 19.04.2021 – 02.05.2021, inclusiv, următoarele:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor; activitatea operatorilor economici licențiați in domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri și alte asemenea.

În perioada 19.04.2021-02.05.2021, inclusiv, VOR FI PERMISE următoarele:

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; în intervalul orar 05:00-22:00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară; se aprobă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, în perioada 01.05-02.05.2021.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetul stomatologic școlar al Liceului Teoretic ,,Alexandru Ghica”, precum și a Cabinetului stomatologic școlar al Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, din municipiul Alexandria, se suspendă pe parcursul perioadei mai sus-menționate.

C. DUMITRACHE