Mai puţine locuri de parcare, pentru taximetriştii alexăndreni

Reabilitarea parcului de la Cinematograf şi mai ales locurile de joacă nou create pentru copii au determinat o afluenţă mai mare de oameni spre aceste puncte de atracţie. Şi cum în zona respectivă se află staţia de taxiuri, riscul de producere a accidentelor a crescut semnificativ.
Pentru a îndepărta pericolul astfel existent, consilierii locali au adoptat, în cea mai recentă şedinţă, un proiect de hotărâre prin care se reduce numărul amplasamentelor pentru staţionarea taxiurilor în zona respectivă, în vederea degajării zonei pietonale, în speţă a trotuarului din faţa statuii Al. I. Cuza.
Astfel, consilierii au aprobat lista cu locurile propuse pentru staţionarea taxiurilor, listă care cuprinde 111 amplasamente. Cele mai multe, 35, se află în zona Pieţei Unirii, 15 dintre acestea pe strada Constantin Brâncoveanu, iar alte 20 pe strada Confederaţiei. Alte 15 locuri de parcare a taxiurilor vor fi amplasate pe strada Libertăţii (în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă), 15 amplasamente vor fi în zona statuii Al. I. Cuza (7 la statuie şi 8 pe strada Confederaţiei), 10 locuri de parcare pe strada Dunării, în staţia 1 Mai (5 pe partea dreapta, 5 pe stânga), câte 8 locuri pe strada Bucureşti (zona Eurocar) şi pe strada Dunării (zona Peco până la strada Dr. Stâncă) şi câte 5 amplasamente în următoarele locaţii: strada Cuza Vodă (vis a vis de restaurantul Edma), strada Bucureşti (zona Autogară), strada Dunării (Catedrala – alveola dinspre strada Gh. Doja), strada C-tin Brâncoveanu (zona RAV).
În acest mod s-a urmărit degajarea zonei pietonale din faţa statuii Al. I. Cuza, dar şi utilizarea căii de acces a publicului în incinta parcului din strada Av. Alexandru Colfescu.
Cu atât mai mult, transportul public local în regim de taxi se efectuează cu respectarea ansamblului reglementărilor care contribuie la îmbunătăţirea siguranţei rutiere referitoare la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească mijloacele de transport, infrastructura rutieră, persoanele cu atribuţii care concură la siguranţa circulaţiei şi ceilalţi participanţi la trafic.
Pe lângă toate acestea, măsura era necesară având în vedere necesitatea satisfacerii următoarelor cerinţe: creşterea nivelului de calitate al serviciului şi de confort al utilizatorilor serviciilor publice de transport local în regim de taxi; executarea transportului public local în regim de taxi, în condiţii de legalitate, siguranţă şi confort; corelarea capacităţii de transport cu fluxurile de călători existente; continuitatea serviciului de transport public local în regim de taxi şi siguranţa circulaţiei pietonale în zona străzii Av. Alexandru Colfescu, zona de acces în incinta parcului de la Cinematograful Patria.

M. MEILĂ