Locurile de muncă în scădere, în Teleorman

Dacă în perioadele anterioare la nivelul judeţului nostru erau vacante peste 170 de posturi, cu adresabilitate celor fără un loc de muncă sau a celor care vor să promoveze, în săptămâna 15-22 mai, oferta cuprinde doar 148 de posturi. Acestea sunt vacante pentru zonele Alexandria, Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede. Din cele trei zone, cele mai multe posturi sunt oferite la Alexandria.
Aici sunt puse la bătaie 107 posturi, dintre care doar 24 posturi se adresează persoanelor cu studii superioare. Acestea din urmă se adresează în special proiectanţilor şi inginerilor din diverse specializări. La această categorie, a persoanelor cu studii superioare, alte cinci posturi sunt pentru programatori şi alte două posturi sunt pentru şef serviciu în domeniul asigurărilor şi un alt post este de şef de secţie.
Restul posturilor vacante pentru zona Alexandriei sunt grupate astfel:
20 posturi pentru agenţi de asigurări, 18 pentru agenţi de pază şi ordine, 10 pentru electricieni montatori de instalaţii automatizate.
Oferta mai cuprinde şi alte posturi pentru cei care doresc să se angajeze ca vânzători, instructori auto, manipulatori de marfă, electricieni de întreţinere şi reparaţii, controlori de calitate a mărfii, laborant industria alimentară, sudori, lucrători comerciali, tâmplar universal, şofer autocamion/ maşină de mare tonaj.
Pentru zona Turnu Măgurele, oferta cuprinde 14 posturi cu adresabilitate în rândul persoanelor cu studii medii ori profesionale, în special în domeniul confecţiilor, unde sunt vacante 10 posturi de confecţioner-asamblor articole textile. Patru posturi sunt de asistent medical, din care unul este de asistent medical generalist.
La Roşiorii de Vede sunt vacante 27 posturi, din care 23 sunt vacante în industria textilă.
Tot aici se mai caută un bucătar, un barman, un mecanic agricol şi un vânzător.
Referitor la contractele de muncă, doar 21 se vor semna pentru o perioadă determinată. Iar în ceea ce priveşte vechimea la locul de muncă, viitorii angajaţi trebuie să facă dovada a cel puţin unui an de muncă în domeniul în care vor să se angajeze.

Mirel MANAFU