Lista PSD la europarlamentare

Într-un final, în timpul războiului dintre președintele României, Klaus Werner Iohannis, pe de o parte, și Viorica Vasilica Dăncilă, premier și Liviu Nicolae Dragnea, președintele Partidului Social Democrat, și social-democrații au finalizat lista candidaților proprii pentru alegerile europarlamentare. În timp ce președintele Iohannis pregătește și un referendum care să aibă loc în aceeași zi cu alegerile pentru Parlamentul European, președintele social-democraților Liviu Dragnea a participat la Comitetul Executiv al PSD și au definitivat lista candidaților.

Astfel, lista candidaților social-democrați la alegerile europarlamentare este deschisă de Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, care a mai fost europarlamentar, urmată de jurnalista Carmen Avram. Pe lista candidaților social-democrați se mai află Claudiu Manda, Chris Terhes, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru, Dragoș Benea, Victor Negrescu, Andi Cristea, Natalia Intotero, Gabriela Zoană, Bianca Gavriliță, Emilian Pavel, Doina Pană. Tot pe lista candidaților pesediști pentru Parlamentul European se află și viceprimarul municipiului Alexandria, Ioan Augustin, dar pe poziția 21, loc mai puțin eligibil.

La ședința CEx al PSD președintele Liviu Dragnea a sosit sprijinindu-se de Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, Dragnea glumind, spunând că întotdeauna s-a sprijinit pe Codrin Ștefănescu, iar la plecare Dragnea s-a rezemat de Olguța Vasilescu, remarcându-se că președintele PSD suferă acut de dureri de spate, având o hernie de disc, pe care refuză deocamdată să o opereze, și declarând că, și așa cu dureri, va merge în campania electorală, chiar și în căruț cu rotile.

Despre poziția pe locul 21 pe lista candidaților social-democrați la alegerile europarlamentare, viceprimarul Ioan Augustin susține că nu este un loc total eligibil, dar pentru dânsul este o onoare să fie nominalizat pe lista de candidați pentru europarlamentare. Dar, fiind om de sport, Ioan Augustin consideră că respectivele alegeri pot fi privite ca și o competiție la Olimpiade, unde nu este obligatoriu să câștigi, cel mai important lucru fiind să participi. Ioan Augustin a mai declarat că pe perioada de campanie electorală nu se va suspenda din funcția de viceprimar, respectiva funcție nefiind incompatibilă cu cea de candidat la europarlamentare.

Ioan DUMITRESCU