Liberalul Mihail Cojocaru, înlocuit de la conducerea ADI “Managementul Deșeurilor” Teleorman

Conflictul de ordin financiar dintre companiile Eco Sud și Polaris M Holding, aplanat în cele din urmă, la intervenția președintelui Consiliului JudețeanTeleorman, Dănuț Cristescu, a coincis cu o ședință în care primarul liberal al comunei Botoroaga, Mihail Cojocaru, a fost eliberat din funcția de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Managementul Deșeurilor” Teleorman. Funcția de președinte a fost preluată de vicepreședintele Consiliului Județean Teleorman, Florin Piper Savu.

Este de precizat faptul că funcția de președinte nu este retribuită.

Primarul liberal Mihail Cojocaru susține că înlocuirea sa din această funcție are caracter pur politic, nefiind motive care să pună sub semnul întrebării modul în care, în calitatea sa de președinte, a implicat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Managementul Deșeurilor” Teleorman în gestionarea problemelor apărute în activitatea de preluare din județ și de depozitare a deșeurilor la Depozitul de la Mavrodin.

“Este adevărat, m-au schimbat din funcţia de preşedinte. Schimbarea mea s-a făcut acum pentru că acum au reuşit să modifice statutul asociaţiei, lucru pe care se străduiesc să-l facă de vreo şapte luni. În statutul vechi scria clar că preşedintele este ales pentru un mandat de patru ani, dar nu se preciza nimic despre cum poate fi schimbat. Între timp, au modificat statutul şi au trecut şi această prevedere, că preşedintele poate fi schimbat, aşa că m-au schimbat. Ei nu pot accepta la conducerea asociaţiei un om de altă culoare politică; au vrut neapărat un social-democrat”, a declarat Mihail Cojocaru referitor la schimbarea sa din funcţia de preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Managementul Deşeurilor” Teleorman.

George ZAVERA