Europe Direct Teleorman, unul dintre cele trei centre de informare ale Comisiei Europene din Regiunea Sud-Muntenia, alături de ED Argeș și ED Târgoviște, a organizat marți, 13 februarie, începând cu ora 10.00, „Lecția de informare europeană” într-un alt județ decât județul Teleorman: în Giurgiu, la Liceul Tehnologic „Ion Barbu”- Școală Europeană și Școală-ambasador a Parlamentului European.

Reprezentantele Europe Direct Teleorman au vorbit cu elevii claselor a XII-a A și a XII-a B, dar și cu cadrele didactice din această prestigioasă instituție de învățământ, despre alegerile europene, despre Pactul Verde European și O Europă pregătită pentru era digitală, dar și despre prioritățile Uniunii Europene şi de comunicare pentru anul 2024.

Împreună au vizitat platforma „trUE- Adevărul gol-goluț” pentru a învăța cum se combate dezinformarea, dar și site-ul „împreuna-in.eu”, un proiect al Parlamentului European, dedicat implicării unui număr cât mai mare de persoane în viața democratică a Europei și, în special, participării la votul pentru alegerile europene din 2024.

Și în județul Giurgiu au descoperit tineri interesați de valorile europene, dornici să participe la construirea viitorului Europei și hotărâți să-și exercite dreptul la vot.

Așa cum se procedează de fiecare dată, a fost premiat cel mai activ tânăr, ales prin vot democratic: elevul Steven Mario RUSNAC, din clasa a XII-a A.

Colaboratorii Europe Direct Teleorman au fost: prof. Mihaela Cîrjaliu, directorul liceului, prof. Stelică Toban, director adjunct, prof. Elena Ciobănoiu, consilier educativ, prof. Dorina Popa, diriginte clasa a XII-a A și prof. Octavia Scarlat, diriginte clasa a XII-a B.

Cornelia RĂDULESCU