Lansare Proiect * Un viitor mai bun, prin eforturi comune, în municipiul Roșiorii de Vede

În după amiaza zilei de 22 noiembrie 2017, la Casa de Cultură a municipiului Roșiorii de Vede, în prezența oficilităților locale și a numeroși roșioreni a fost lansat proiectul „Un viitor mai bun, prin eforturi comune, în municipiul Rosiorii de Vede”. Proiectul este implementat de Asociația de Prietenie Româno – Franceză ROMFRA, din Alexandria, în calitate de solicitant, împreună cu companiile Power Net Consulting SRL și Kalymed Impex S.R.L, Școala Gimnazială „Alexandru Depărățeanu”, B IQ Consulting S.R.L., Școala Gimnazială „Dan Berindei” și Municipiul Roșiorii de Vede, în calitate de parteneri.

Proiectul se va derula pe o perioadă de 36 de luni, acesta fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Conform datelor prezentate cu ocazia lansării proiectului, grupul țintă cuprinde aproximativ 500 de persoane din cinci zone identificate ca fiind marginalizate. Prin derularea proiectului, 340 de adulți vor beneficia de consiliere în ceea ce privește ocuparea forței de muncă, 200 de elevi vor primi sprijin în scopul reducerii numărului celor care părăsesc școala înainte de a absolvi studiile obligatorii, prevăzute de lege, iar 15 preșcolari vor participa la un program de tip “Grădinița estivală”.

Toți membrii grupului vor beneficia de servicii gratuite de sănătate și vor participa la sesiunile de informare referitoare la prevenția bolilor și asupra unui stil de viață sănătos, iar 40 de locuințe în care trăiesc membri ai grupului vizat de acest proiect vor beneficia de îmbunătățiri.

George ZAVERA