Lansare de carte: Virginia Vini Popescu – „Clonarea lui Jerry”

Lansarea volumului de versuri pentru copii „Clonarea lui Jerry” a autoarei Virginia Vini Popescu a avut loc miercuri, 15 noiembrie 2017, începând cu ora 16,00, la Biblioteca Județeană „Marin Preda” din Alexandria.

Doctor în fizică, Virginia Vini Popescu a primit recunoștința în acest domeniu, dovedindu-și calitatea de dascăl, pentru care i s-au dat distincții importante. A predat fizică la gimnaziu, liceu și universitate, dar pasiunea pentru literatură a determinat-o să scrie versuri și proză.

Acum a venit în fața publicului cu o carte de versuri pentru copii, dedicată nepoatei ei, Antonia.

„Deși vremea este neprietenoasă, sala este plină de prieteni. Sunt de față persoane care au fost și anul trecut, la cealaltă lansare de carte. În sală, alături de prieteni și foști elevi, sunt și necunoscuți, care iubesc frumosul și cărora le mulțumesc pentru prezență. M-am gândit să scriu această carte pentru nepoțica mea, Antonia, care împlinește 8 ani. Este cadoul meu de ziua ei. Cartea se adresează copiilor între 3 și 10 ani, dar și tuturor acelora care păstrează vie amintirea copilului care a fost.”, a spus autoarea cărții.

Cartea conține poezii dedicate tatălui, străbunicii, piticilor, lui Moș Crăciun, omului de zăpadă, care pune în încurcătură copilului aflat la vârsta întrebărilor, dar și dragostei pentru locurile natale.

În public au fost prezenți, alături de reprezentanții presei locale și bibliotecari, invitații Virginiei Vini Popescu: Lia Nenciu, corectorul cărții, Costel Lupu, cel căruia îi aparține grafica acestei cărți, Domnița Neaga, Emilia Stroe, Nicolae Dina și Gheorghe Olteanu.

Cornelia RĂDULESCU

Despre autor