Lacrimi de fericire, la 50 de ani de căsătorie

Odată cu sărbătoarea ortodoxă a sfinţilor Constantin şi Elena, 32 de ”cupluri de aur” au fost omagiate ieri, la împlinire frumoasei vârste de 50 de ani de căsătorie, bucurându-se totodată de serbarea “Nunţii de Aur” al cărei ofiţer de stare civilă a fost nimeni altul, decît Victor Drăguşin primarul Alexandriei.
Evenimentul de mare încărcătură emoţională, a fost organizat de Primăria Municipiului Alexandria în cadrul căruia au fost omagiate cupurile care au domiciliul în Alexandria, şi care, s-au căsătorit în anul 1963. Acestea s-au bucurat de reînnoirea jurămintelor de iubire.
Festivitatea a cuprins o ceremonie civilă, care a fost oficiată în sala mare de şedinţe a primăriei Alexandria, moment prin intermediul căruia Victor Drăguşin le-a înmânat fericiţilor miri, un certificat de căsătorie, ulterior aceştia primind din partea primăriei şi suma simbolică de 300 lei de familie.
Familia Arghirescu Gheorghe şi Mioriţa a fost prima familie felicitată de primarul Drăguşin.
Ca fiică a acestui oraş, Mioriţa Arghirescu, a mulţumit organizatorilor pentru acest eveniment de importanţă deosebită, încheindu-şi scurtul discurs prin recitarea versurilor scrise de Vasile Veselovschi junior, special pentru municipiul Alexandria, în urmă cu câţiva ani.
După ceremonia civilă, atunci când pe chipul mai multor cupluri se zăreau lacrimi de fericire, a urmat ceremonia religioasă, şi apoi recepţia care a avut loc într-unul din cele mai cunoscute localuri din municipalitate.
Una dintre familiile omagiate, chiar ieri a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani de căsătorie. Este vorba despre Chiar Viorica şi Chiar Cornel.
Cu această ocazie, am încercat şi noi să aflăm care este reţeta unei căsnicii durabile.
Iată ce ne-au declarat soţii Chiar: “Viaţa este o şcoală continuă de la care nimeni nu ar trebui să lipsească, nici măcar o clipă. Pentru că, tot timpul avem ceva de învăţat şi ceva de ţinut minte pentru următoarea perioadă. Povestea noastră a început aici, la Alexandria, unde ne-am plăcut şi ne-am cunoscut. Pe vremea noastră tinerii se plimbau foarte mult, iar cele mai frumoase amintiri ale tinereţii noastre sunt legate de parcul din spatele stadionului, unde acum sunt amplasate terenurile de tenis de câmp. Acolo ne ţineam de mână, şi tot acolo ne sărutam, departe de văzul tuturor. În ceea ce priveşte secretul unei căsnicii durabile, acesta ţine de înţelegere, îngăduinţă şi toleranţă.”
Poveşti semănătoare, cu siguranţă le-au avut mare parte din familiile omagiate ieri.

Mirel MANAFU