La Școala Gimnazială Nanov * Mărțișorul este un simbol al primăverii

În prima zi a lunii martie este sărbătoarea Mărțișorului. El este reprezentat de un șnur bicolor, care adună zilele, săptămânile și lunile anului în două anotimpuri, iarna și vara, făcut cadou de 1 Martie, ziua Dochiei. Astăzi , mărțișorul confecționat din două fire colorate alb și roșu, de care se prinde un obiect artizanal, este dăruit fetelor și femeilor care îl poartă agățat in piept una sau mai multe zile.

Cu ocazia sosirii primăverii, Școala Gimnazială Nanov a găzduit de curând ”TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI” . Cu mult talent și multă dăruire elevii claselor Pregătitoate și a II-a ai acestei școli au confecționat mărțișoare sub atenta îndrumare a doamnelor învățătoare Cătălina Peșa , Diana Mihalache și a domnului director Ionuț Dina.

Obiectivele pricipale ale acestei activități au fost dezvoltarea simțului estetic-creativ, cultivarea și menținerea tradiției ,,mărțișorului”.

Târgul a prezentat podoabe realizate handmade din diverse materiale, creativitatea si invoația facându-și simțită prezența , iar mărțișoarele confecționate de copii impresionând prin originalitatea lor.

Elevii școlii au fost încantați de acestă inițiativă dovada fiind implicarea și munca depusa pentru realizarea mărțișoarelor.

”M-am bucurat enorm sa văd ca pot realiza și eu mărțișoare precum cele pe care le-am primit în anii trecuți. Am oferit mărțițorul mamei mele, a fost foarte încântată” – Evelina, clasa a II-a

”Mi-a plăcut foarte mult această activitate. Am decupat, am lipit si astfel am realizat cele mai frumoase mărțișoare”- Diana , clasa Pregătitoare.

Târgul a avut un real succes iar bucuria citită în ochii copiilor ne determină sa îl organizăm și în anii următori astfel încat să devină o tradiție a primăverii în școala noastră.

Profesor învățământ primar Diana Mihalache

Profesor învățământ primar Cătălina Peșa