La postul de poliţie Suhaia sărăcie lucie sau încercare de muşamalizare?

În această săptămână, joi după-amiază în jurul orelor 15.00, la Suhaia, a avut loc un accident rutier, din fericire fără victime, care a pus în evidenţă nişte lucruri demne de comediile cu Louis de Funes, dar care raportate la realitate sunt de natură să îngrijoreze.
V-aţi imaginat vreodată că în anul 2013, la un post de poliţie, dintr-o comună al cărui primar e considerat de unele media un “bititan” al administraţiei locale, nu există măcar un etilotest şi nici urmă de tipizat pentru întocmirea unui proces verbal de contravenţie? Bineînţeles că nu.
Dar cum în România viaţa bate mereu filmul, la scor de neprezentare, acest lucru a fost constatat “pe viu” de Anghel Bulumac, conducător auto pe o utilitară înregistrată cu numărul de înmatriculare B 39 KGV. El se afla în zonă în interes de serviciu şi maşina staţiona în faţa unui magazin, cu avariile aprinse, pentru a evita un eventual incident. Dar, se zice că “de ce ţi-e frică nu scapi”, iar Anghel s-a convins pe propria piele de adevărul zicalei. Pentru că pe şosea circula şi un tractor, cu discul după el, care a acroşat autoutilitara parcată şi semnalizată regulamentar, şifonând-o destul de serios.
Tractoristul a coborât cu greu din tractor, “a admirat” clătinându-se maşina lovită, apoi s-a căţărat la volan şi a fugit pe câmp.
Păgubaşul a sunat la 112, dar a fost redirecţionat spre postul de poliţie din comună.
Şeful de post s-a deplasat prompt la faţa locului, a văzut despre ce este vorba şi, împreună cu soţia tractoristului, au plecat să-l caute pe câmp.
Anghel Bulumac a fost îndrumat spre postul de poliţie unde i s-a spus să aştepte. Şi a tot aşteptat, cam vreo patru ore, până când şeful de post a venit cu împricinatul, care era mangă, încât nu se putea sta de vorbă cu el, nicidecum să mai scrie o declaraţie.
Cum nu există etilotest şi nici formular de proces verbal, şeful de post l-a sfătuit pe păgubaş să plece acasă că va chema el o salvare de la Zimnicea să ia probe de sânge sau îl duce el la spital să i se recolteze probele, iar a doua zi va fi chemat să completeze procesul verbal şi să se încheie cercetarea.
Omul a ascultat sfatul poliţistului, dar ieri, când a vrut să ia legătura cu şeful de post, a constatat cu neplăcută surprindere că la telefonul indicat de apărătorul legii nu răspundea nimeni.
A tot încercat şi până la ora 13.00 nu reuşise încă să ia legătura cu şeful de post.
Aşa că povestea acestui accident ciudat rămâne deschisă, deci vom reveni asupra ei.

M.M.