La o lună de la desfășurarea Bursei locurilor de muncă, douăzeci de absolvenți au fost angajați

Bilanț pozitiv în urma Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. La o lună de la desfășurare, angajații AJOFM Teleorman au dat publicității rezultatele: 20 de absolvenți și-au găsit un loc de muncă.

În luna octombrie 2017, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

În ziua desfăşurării bursei, au fost încadrate în muncă la nivelul judeţului, 5 absolvenţi, în meserii/ocupaţii precum: lucrător comercial, barman, asistent farmacie şi muncitor necalificat în confecţii.

De asemenea, 76 absolvenţi au fost selectaţi în urma susţinerii unui interviu, cu scopul încadrării în muncă, în domenii de activitate, precum: industrial, alimentaţie publică, vânzări, servicii şi comerţ, confecţii textile, agricol etc.

La o lună de la desfăşurarea bursei, au fost încadrate în muncă 20 persoane, astfel: 16 persoane cu studii medii şi profesionale, în domenii de activitate precum: alimentaţie publică, vânzări, pază şi ordine publică, servicii şi comerţ; 4 persoane fără calificare, în domenii de activitate precum: confecţii textile, servicii şi comerţ.

Serviciul Public de Ocupare asigură persoanelor interesate, în mod gratuit, următoarele măsuri active de ocupare: informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională, profilarea ocupaţională, stimularea mobilităţii forţei de muncă, bursa locurilor de muncă, caravana ocupării în mediul rural şi în comunităţile de etnie romă, completarea veniturilor salariale ale persoanelor care se încadrează în perioada când beneficiază de indemnizaţie de şomaj.

C.D.