La Muzeul Judeţean din Alexandria, mărturii ale anilor de război

Timp de o lună de zile, expoziţia intitulată “Anul 1943”, deschisă la Muzeul Judeţean din Alexandria, oferă publicului vizitator, o serie întreagă de informaţii despre anii de război, mărturie fiind chiar documentele şi fotografiile ce fac obiectul expoziţiei.
Evenimentul care a debutat ieri, a coincis cu aniversarea Zilei Arhivelor Naţionale şi face parte din ciclul expoziţional “Ani de război”, iar pentru organizarea acestuia s-au implicat reprezentanţii celor două instituţii.
La eveniment, în faţa invitaţilor s-au aflat Pavel Mirea şi Cătălin Zarzără, şefii Muzeul Judeţean şi respectiv Arhivelor Naţionale filiala Teleorman, alături de care au fost prezenţi Marin Cune şeful de cabinet al prefectului judeţului Teleorman, dar şi alţi reprezentanţi ai instituţiei gazdă.
Acesta din urmă a fost primul care a deschis şirul comunicărilor, felicitându-i totodată pe organizatori pentru desfăşurarea acestui eveniment.
La ceas aniversar, despre istoria Arhivelor Naţionale în judeţul Teleorman, rolul şi însemnătatea acesteia, a vorbit chiar şeful instituţiei Cătălin Zarzără, iar despre aspectele evenimentelor petrecute în anul 1943, a făcut referire istoricul şi muzeograful Cătălin Borţun.
La eveniment au fost prezenţi pe lângă pasionaţi, şi elevi de la clasa a VI-a A de la Şcoala nr.5 din Alexandria însoţiţi de profesorul de istorie Florea Călin.
Expoziţia care i-a captivat pe cei mici, cuprinde documente şi fotografii din patrimoniul Muzeului Judeţean Teleorman şi al Biroului Judeţean Teleorman al Arhivelor Naţionale, precum şi din colecţiile unor pasionaţi. Este vorba despre Mihai Oprea şi Cătălin Florea din Alexandria şi Simion Câlţia din Bucureşti.
Expoziţia va rămâne deschisă publicului larg până la finele lunii noiembrie.

M.M.