La Asociaţia “Catalactica”, expoziţie de tablouri şi articole hand-made

Începând de zilele trecute, Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio – Economică “Catalactica”, din Alexandria găzduieşte un amplu eveniment cultural, prin organizarea de expoziţii tematice.
De la înfiinţare şi până în prezent, Asociaţia “Catalactica” s-a implicat în astfel de evenimente, ori de câte ori a avut ocazia, răspunzând pozitiv artiştilor plastici şi nu numai.
De profesie jurist, Aurelia Ion se exprimă prin culoare
Când auzi că un pictor îşi deschide o expoziţie de tablouri la Alexandria, îţi trezeşte curiozitatea, să afli cine este, de unde vine, ce expune, care este mesajul s.a. m.d.
Este vorba despre “tânăra artistă” Aurelia Ion, jurist de profesie şi cu o reală vocaţie pentru pictură, a împletit cu succes cele două pasiuni, Dreptul şi pictura.
După ce ani de zile Aurelia a alergat prin tot Bucureştiul de la o judecătorie la alta, în urmă cu aproximativ şapte ani de zile s-a stabilit la Alexandria, ocupând mai întâi funcţia de jurist al Societăţii “Apa Serv”, iar în prezent conduce Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Teleormanul”.
În ceea ce priveşte activitatea sa creativă, Aurelia continuă să picteze, fiind susţinută de soţ şi încurajată de propriul său fiu, care îi moşteneşte pasiunea sa către pictură.
“Au existat oameni în viaţa mea care, punând accent mai mult pe latura financiară, m-au îndemnat să las pictura şi să mă îndrept către alte profesii liberale, considerând pictura, ca fiind o ocupaţie demnă de un pensionar. Sunt unii care nu înţeleg că pasiunea este foc ce arde şi nu poate fi stins prin însăşi exercitarea ei, prin actul creaţiei”, ne-a povestit pictoriţa.
După o activitate intensă, pe parcursul a mai mulţi ani, până în prezent Aurelia a reuşit să-şi expună lucrările sale, în mai multe galerii de artă din Bucureşti, dar şi din Germania.
Una din dorinţele sale mai vechi a fost aceea de a-şi putea expune lucrările şi la Alexandria, dorinţă pe care şi-a împlinit-o prin această primă expoziţie.
Lucrările sale sunt realizate prin tehnica uleiului pe pânză şi reprezintă flori şi peisaje.
Marea, este unul din subiectele tratate în mai multe lucrări, şi asta pentru că pictoriţa iubeşte albastrul marin în toate tonalităţile sale.
Printre altele, Aurelia Ion a mai spus: “Nu trebuie să ai o anumită vârstă, când este vorba despre pictură!”
Bijuterii de tip hand-made din polimeri şi alte materiale
În ceea ce priveşte expoziţiile de obiecte de tip hand-made, organizate la sediul “Catalactica”, acestea au fost executate de artiştii plastici Maria Olteanu şi Florina Vasilescu.
Pe lângă acestea, o frumoasă expoziţie de bijuterii din lut polimeric, a atras atenţia publicului vizitator. Obiectele sunt executate de Laura Culcea tânără studentă a Universităţii Naţionale de ARTE Bucureşti. Ca o primă concluzie, în ceea ce priveşte confecţionarea acestor obiecte, nu poate fi vorba decât de foarte multă ingeniozitate răbdare şi creativitate. Obiectele realizate din polimeri sunt foarte căutate în zilele noastre, astfel încât pasiunea se poate transforma foarte uşor într-o mică afacere. Iar cei care sunt atraşi de astfel de bijuterii, se pot inspira vizitând expoziţia de la sediul Asociaţiei “Catalactica” din Alexandria.

Mirel MANAFU