La Alexandria, Târgul Gospodarului, o manifestare expoziţională apreciată de către teleormăneni

În Teleorman, primăvara şi-a intrat în drepturi, iar bunii gospodari, ca şi în anii trecuţi, au luat deja cu asalt magazinele de seminţe, puieţi de pomi fructiferi şi răsaduri de legume şi flori. Pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor ce doresc să-şi asigure venituri din legumicultură ori pomicultură, iar suprafeţele de teren din propriile gospodării să devină adevărate colţuri de rai, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman a organizat şi în acest an, la Alexandria, Târgul Gospodarului, manifestare ce reuneşte expozanţi din şapte judeţe ale ţării. Astfel, la cea de-a treia ediţie a Târgului Gospodarului, amenajat pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria, sunt prezenţi producători, comercianţi şi distribuitori de seminţe de legume şi flori, de puieţi de pomi fructiferi şi arbuşti ornamentali, de butaşi de viţă de vie, flori la ghivece, folie pentru solarii, instalaţii de irigaţii şi alte materiale pentru grădinărit din judeţele Teleorman, Argeş, Dolj, Dâmboviţa, Vâlcea, Braşov şi Ilfov. Târgul este organizat în parteneriat cu Primăria Alexandria, acţiunea desfăşurându-se sub atenta coordonare a inginerului Stan Pantilie, directorul departamentului Târguri şi expoziţii din cadrul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman.
Încă de la deschiderea Târgului Gospodarului, acţiune ce se derulează în perioada 20 – 23 martie, firmele expozante s-au bucurat de prezenţa unui mare număr de vizitatori, veniţi din toate zonele judeţului. Ieri, încă de la primele ore ale dimineţii, la toate standurile era o mare afluenţă de vizitatori, mulţi dintre aceştia aprovizionându-se cu produsele necesare. De mare interes s-au dovedit seminţele de legume şi flori, florile la ghiveci, puieţii de pomi fructiferi şi arbuştii ornamentali, dar şi materialele pentru grădinărit. Sunt puţini vizitatorii care au plecat acasă cu mâna goală, cum se spune, ceea ce dovedeşte utilitatea organizării unei astfel de manifestări expoziţionale.
La târg sunt prezenţi şi crescători de păsări de curte şi exotice, de iepuri, de păuni de o frumuseţe cu totul aparte şi de prepeliţe. Ca şi la ediţiile precedente, de o atenţie cu totul aparte se bucură şi produsele alimentare tradiţionale, pe care le expun producători din Teleorman, Argeş şi Braşov. Se vând destul de bine brânzeturile şi produsele din carne preparate în casă, pălinca, cozonacii, dar şi produsele de patiserie obţinute după reţete tradiţionale. Îndemnul nostru e ca teleormănenii iubitori de frumos şi dornici să-şi procure produsele necesare în gospodăriile proprii să vină la Târgul Gospodarului doar cu portofelul plin!

George ZAVERA